Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ddumba charmar med skönsång

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

För tre år var Sabina Ddumba själv besökare på Storsjöyran. I år kliver hon på scenen med ett glas vin ena handen och en flaska vatten i den andra och redan från första stund känns hon självklar.

BILDSPEL: Storsjöyran är i gång – se alla bilder här

Den 22-åriga grammisvinnaren inleder med "Scarred for life", låten som spelats flitigt under våren. Till skillnad från den smäktande refrängen som får mig att minnas alla mina olyckliga kärlekar, känns verserna bara som ett tråkigt mellanspel.

Mellansnacket lyckas Ddumba däremot bra med. Hon jobbar hårt på att linda åskådarna runt sitt lillfinger, och hon lyckas – nästan. Genom att dela med sig av personliga erfarenheter och prata om sin egen relation till Östersund får hon alla att jubla.

Musiken, som är en blandning mellan gospel, r'n'b och soul är bra, men Sabinas röst tar den till ännu högre nivåer. Tråkigt nog känns publiken ofokuserad emellanåt. Mest troligt eftersom Sabina Ddumba bjuder på en del nyproducerat material som få har hört förut . Men när hon sjunger sin reggae-inspirerande "Kingdom come" blir publiken helt galen. Det dansas, sjungs med och skriks.

Den näst sista låten innan Sabina går av scenen är "Not too young". Publiken jublar och sjunger med i vartenda ord i texten. Personligen kan jag inte låta bli att känna ett uns av besvikelse eftersom musiken tenderar att ta över. Det är först på slutet, när det bara är ett piano som kompar som låten kommer till sin fulla rätt.

Avslutningsvis framför Sabina och hennes band låten "Effortless" och de gör det med bravur. Det gör mig övertygad om att Ddumba har en ljus framtid som artist. Det enda som krävs är ett par hitsinglar till. Rösten och scennärvaron har hon redan.

Betyg: 3/5

FESTIVAL-TV:

Följ sändningen från Stråket

Har östersundarna koll på Van Morrison?

Martin Johansson i samtal med Ellen Sundberg: "Jag vill bo kvar här”

KRÖNIKOR:

Magnus Olsve: Blackies verkliga kvaliteter sitter i de små gesterna

Maria Lindholm: Har jag matförgiftat dig, Van Morrison?

PREMIUM:

Inför Bob hund på Yran – ett av vår tids största liveakter

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 1: "Fick köra BB Kings kavaj i taxi från Arlanda"

Storsjöyran – 10 konserter vi minns del 2: "Gaga köpte läsk på Frösön"

ÖVRIGT:

Vacker vinyl väcker nostalgin till liv

Tolv år senare – Dubkollektivet, nu som The backbeat conspiracy, återvänder till Yran

Arrangörerna inför årets Storsjöyra: "Det är fullt ös i Yranfabriken!"

Vi testar maten på Krogstråket

VÄDER:

Risk för regn men skippa paraplyet – så blir Yranvädret i natt