Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är vidare i "Vi i femman"

Rekordmånga ville vara med i Vi i femman 2014. Från Östersund är Vallaskolan och Böle byskola vidare till lokal kvartsfinal.

Årets uttagning till "Vi i femman" är nu klar. Kunskapstävlingen engagerar en stor del av landets femteklassare och i år var det rekordmånga som ville vara med. Totalt deltog 71 595 femteklassare vilket är den högsta siffran sedan 2005.

Efter uttagningen är det nu 200 klasser som gått vidare för att tävla i radion. Två utav dem är Vallaskolan och Böle byskola från Östersunds kommun.

2013 vann Ljungskileskolan med Agnes Westberg och Jacob Grimbrandt. Länsmästare då blev Lugnviksskolan med laget Amanda Saleh Mosa och Gustaf Ullbrandt som vann finalen mot Ope skola med 25–24. Lugnviksskolan gick även vidare till riksfinalen i Malmö med de åtta bästa klasserna i Sverige, vilket var första gången på drygt 20 år som ett länslag når så långt. Där tog det sedan stopp i kvartsfinalen mot Sjöfruskolan, Umeå.

De lokala kvartsfinalerna 2014 ser ut så här:

Kvartsfinal 1, tisdagen 14 januari: Änge Skola, klass 5A–Åsarna skola, klass 5A.

Kvartsfinal 2, torsdagen 16 januari: Rödöns skola, klass 5–Vallaskolan, klass 5B Omega.

Kvartsfinal 3, tisdagen 21 januari: Kvarnbackskolan Krokom, klass 5A–Böle byskola, klass 5A.

Kvartsfinal 4, torsdagen 23 januari: Duveds skola, klass 5–Myrvikens skola, klass 5A.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.