Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bedömde alla bidragen till Påsk i färg

Under tisdagen hade juryn för Påsk i färg ett digert arbete med att gå igenom alla 6 000 inskickade bidrag till teckningstävlingen.

Men det hann aldrig bli mer än antydan till trötthet och matthet.

För färgerna och formerna drog som en frisk vind genom konferensrummet där ÖP:s formchef Anna Sundkvist och fotografen Susanne Kvarnlöf tittade, bedömde och lade teckningarna i olika högar.

– Jag blir väldigt fascinerad av hur duktiga de är, sa Susanne och visade en målning där en 7-årig pojke använt både vattenfärger och färgkritor.

– Och titta vad fin den här var, sa hon och sorterade en 9-årig flickas påskgubbe med toppig hatt till högen med vinnarkandidater.

Även Anna Sundkvist hade under de inledande timmarnas sortering fastnat för en del tävlingsbidrag.

– Det är flera som jag skulle kunna tänka mig att rama in, sa Anna.

Susanne svarade med ett snabbt och bestämt "absolut" på frågan om hon sett teckningar hon skulle vilja ha som konst på väggarna hemma.

De nästan 6 000 inskickade bidragen är inte rekord i Påsk i färgs 52-åriga historia, men fler än vanligt.

Nytt för i år är en digital tävlingsklass med bilder framställda på datorskärm eller datorplatta, som är ett annat namn för surfplatta.

Till den tävlingen i tävlingen kom det in ett 30-tal tävlingsbidrag.

Annars är det som vanligt tre tävlingsklasser. Det är barn 0-6 år gamla, 7-10 år gamla barn, och unga mellan 11 och 15 år gamla.

Det utses en totalvinnare som kommer att presenteras i ÖP och på OP.se nästa lördag, på påskafton.

Då får du också möta vinnarna i tävlingsklasserna, se även tvåorna och treornas bidrag och hederspristagarna på plats 7-10.

Dessutom publiceras listor med alla tävlandes namn.