Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev årets Gasellföretag

Under torsdagskvällen utsågs årets Gasellföretag under en gala på Norrlandsoperan i Umeå.

Årets Gasellföretag utses i samband med affärstidningen Dagens Industris undersökning som Sveriges största tävling i tillväxt. Och det företag från Jämtland som kammade hem priset blev Strukturrutan - ett företag som verka inom omsorgsområdet.

Bidragande orsaker till varför företaget blev det som belönades med priset är att dess omsättning stigit med 297 miljoner de senaste åren, enligt ett pressmeddelande från dagens Industri. Företaget har i dagsläget 33 anställda och startades av Ruth Gärdin - Berglund. Företaget har drivit ett äldreboende på Frösön i fyra år och har ambitioner att expandera även utanför Jämtlands län.

Vinnare i Västernorrlands län blev Själevads Bygg, i Västerbottens län Aptum och i Norrbotten Arctic road.

Med i tävlingen får företag som omsätter minst 10 miljoner vara. Man måste bland annat ha minst tio anställda och mellan 2009 och 2012 tiodubblat sin omsättning.

I år klarade sju företag i länet de hårda kraven för att få vara med. I fjol vad samma siffra 10.