Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev sydjämtska mästare

Femtiotalet spelare samlades i Hackås i den stekheta sommarsolen för att göra upp i årets Sydjämtska mästerskap i boule.

Under sommarhalvåret spelas det boule på grusplanen i Hackås flera gånger i veckan genom PRO (Pensionärernas riksorganisation). Denna torsdag var det dags för Sydjämtska mästerskapen, som spelats i snart tio år.

16 lag var anmälda, med tre spelare i varje lag, från orter som Svenstavik, Hackås, Fåker, Sunne och Oviken.

– Jag förstår inte så mycket av spelet själv, så jag är chef i stället! skojar Sten Fahlvik, ordförande i PRO Näs-Hackås-Sunne.

– Senare i sommar (21 augusti) har vi DM här. Då blir det runt 100 spelare, säger Sten.

Efter ett intensivt matchande i den gassande solen var det så småningom dags för final. Hovarna mot Berg lag 1. Där visade sig Berg vara starkast och laget slutade därmed på förstaplats i årets Sydjämtska.

– Det är tredje guldet som Berg vinner här, säger Villner Lindberg som varit med alla tre gångerna, och som spelat boule i cirka fem år. I det segrande laget ingick även Agneta Olofsson och Lisa Andersson. Trion vann alla sina matcher under dagen.

– Jämnast var det mot Malla. Där blev det 13–12 tillslut, säger Villner Lindberg.

(Matcherna spelas tills ena laget uppnår 13 poäng).