Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bytte namn för att få flytta

Låter det knäppt? Att ta ett nytt namn för att tävla om ett år i Berlin? Det är precis vad Andreas Hansson och Anders Sundelin från Östersund har gjort. Nu heter de Klaus Heidi.

Annons

Op.se träffar Andreas Klaus Heidi och Anders Klaus Heidi när de ska ta flyget till Stockholm. Det är där de kommer att få veta om de är en lycklig vinnare av tävlingen som helt enkelt går ut på att byta namn och skriva en motivation till varför man vill bo i Berlin i ett år.

Andreas var där på klassresa i 9:an. Anders har flickvän i stan. Vinner någon av dem ska de fråga arbetsgivaren om det är okej att jobba hemifrån ett tag.

– Vi jobbar ju med it så det ska väl gå, säger Anders Sundelin. Namnet Klaus Heidi är valt därför att det är ett sådant übertyskt namn, på både en han och en hon. Tävlingen dök upp i höstas och gick ut på att deltagarna skulle skicka in sina tilläggsnamn till Skatteverket.

– Sedan stängde de tävlingen fortare än de sa för att inte Skatteverket skulle få så mycket att göra, säger Andreas Hansson.
För det var över 40 svenskar som drömde om ett år i Berlin med gratis lägenhet, cykel och intensivkurs i tyska.

Bakom tävlingen ligger ett företags påhittiga reklambyrå. Men så påhittig är den ändå inte. Det finns åtminstone en svensk som heter Obi-Wan Kenobi. Också det på grund av en tävling.

Hur det gick? Tyvärr blir det inget jobb på distans för Anders och Andreas. Berlinåret gick till en annan.