Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De drillas av landslagsryttaren

För att ta upp kampen mot den svenska dressyr-eliten tar Theresa Burwall och Ingela Andersson hjälp av landslagsryttaren Maria Eriksson.

ridsport

– Vi är otroligt peppade när hon varit upp. Det är det bästa vi gjort, säger Theresa Burwall.

Theresa Burwall och Ingela Andersson är två väldigt målinriktade ryttare från Ås ridklubb. De har nu kommit så långt i sin satsning att deras egna idéer om träning inte räcker till. För att om möjligt kunna mäta sig med den svenska eliten i dressyr om några år, som de siktar på, behöver de hjälp.

Det är där som landslagsryttaren Maria Eriksson och Katarina Gustafsson, en ryttare från Djursholm som är snäppet under landslaget, kommer in i bilden. En gång i månaden kommer de upp till Ås för att under 30 minuter bland annat coacha Burwall och Andersson.

– Utan de här två tränarna skulle det inte gå, det går inte sitta hemma själv och tro att man kan. Det ultimata vore att ha det här en gång i veckan, men det finns inte möjlighet till det, säger Theresa Burwall som berättar att övriga ryttare i klubben och länet också har möjlighet att boka träningstid med landslagsryttaren.

Torsdag- och fredagens träning var tredje tillfället som Maria Eriksson var upp till Ås.

– Hon är så positiv i sitt sätt att undervisa. Det har gjort att alla känt framsteg varje gång, säger Burwall.

– Det är jättepeppande, Maria är väldigt duktigt. Även om jag inte har varit less på sporten så blir det som en nytändning när hon är här. Det skulle vara helt omöjligt att klara träningen själv, säger Ingela Andersson.

Burwall och Andersson ska i år med sina hästar Charlette och Osterlunds Lucky Landora upp i snäppet högre klasser och tävlingar på nationell nivå vilket innebär att de behöver resa mera. Längre och flera resor innebär att det behövs en tjockare plånbok. Även om det är en tuff uppgift samtidigt som familj, barn och heltidsjobb ska pusslas ihop så tvekar de inte i sin satsning.

– Det är ganska långt kvar till svenska eliten. Om hästarna vi har kan hålla är det nog fyra, fem år bort innan vi är i närheten. Men självklart är det det som är målet, man vill bli bäst hela tiden och nu måste vi ut och visa framfötterna, säger Ingela Andersson.