Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De drömmer om ett nytt område för motorsport

Östersunds Snöskoterklubb, ÖSSK, har många planer inför framtiden.

Men det finns ett stort problem. Klubben har bara ett ettårigt arrendekontrakt med kommunen när det gäller anläggningen i Gräfsåsen.

– Drömmen är att kommunen avsätter mark och gör ett färdigt motorområde. Det är inte bara vi utan också Östersunds gatbilar och Fältjägarna Enduro som behöver någonstans att hålla till, säger ÖSSK:s ordförande Roger Lundholm.

På Gräfsåsen finns inte ens rinnande vatten. Ändå lyckas klybben genomföra stora tävlingar som Arctic Cat Cup.

– Men det finns mycket mer att göra. Med ett nytt område med riktiga lokaler skulle det gå att genomföra träffar, utbildningar, tester av 4-hjulingar och snöskotrar och en hel del annat som skulle vara positivt också för kommunen,säger Johan Olofsson, kassör och tävlingsansvarig.

ÖSSK har omkring 180 medlemmar och 8 mil skoterleder att sköta.

– Lederna utnyttjas av många fler än skoteråkarna. Här åks det skidor, körs hundspann, promeneras och annat. Synd bara att inte fler blir medlemmar så att vi fick mer resurser till att sköta lederna, säger klubbens allt i allo Reidar Lund.

Den här säsongen blir det Arctic Cat Cup som vanligt men ingen Stadioncross på Jämtkraft Arena. Detta då nya byggnationer gjort det omöjligt att genomföra tävlingarna.

Utbildning av förarbevis är en stor del av klubbens arbete. Förra säsongen tog 150 personer och då mest ungdomar förarbevis i klubbens regi.

Under den här vintern komer en knatteserie där barn mellan sex och elva år får tävla mot varandra.

– Vi samarbetar med Bassefonden och det blir fyra deltävlingar. Förra årets upplaga var väldigt populär och det kom många långväga deltagare, säger Roger Lundholm.

För att hålla banan i Gräfsåsen i toppskick skulle klubben behöva en pistmaskin. Tidigare har man fått låna av kommunen men det går inte efter Ladängens tillkomst. Nu blir det i stället att hyra från Sälen. En kostnad på 100 000 kronor varje gång.

– Men som sagt vår allra högsta önskan är ny anläggning för motorsport. Möjligheterna är enorma. Vi skulle kunna samarbeta med Vintersportcenter, ordna landslagsläger för snöskoteråkare. Vi har tävlingsförare i världsklass och det skulle kunna bli hur bra som helst, säger Johan Olofsson.