Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De drömmer om miljonvinster, varulvar och att färga håret!

Lilla ÖP fann en drömuppställning på Treälvsskolan; Mia Granbom från Mo, Felix Olofsson från Högarna, Eira Johansson från Österåsen och David Rhodin från Nyby. De är 13, 12, snart 12 och 13 år gamla och går i årskurs 6.

För några år sedan drömde David att han vann 10 miljoner kronor på lotto. Han köpte ett slott i England dit han tog med sig sina fem syskon och sina föräldrar. Slottet liknade Hogwarts skola för häxkonster och trolldom i filmerna om Harry Potter.

– Jag gick på den främsta privatskolan i England och köpte datorer och så.

när han vaknade övergick i besvikelse när drömvärlden försvann och det var vanlig vardagsverklighet igen.

– För jag förlorade alla pengarna och ett slott, och allt.

befriande när man drömt något hemskt.

Sedan tre år tillbaka drömmer Eira att hon är i en skog där hon möter en person, antagligen en ung Michael Jackson, som förvandlas till en varulv och jagar henne.

Alldeles innan varulven ska slå sina klor och käftar i henne så vaknar hon. Den rädsla hon känner direkt försvinner. Hon gillar fortfarande Michael Jacksons musik även om musikvideon till ”Thriller” bitit sig fast.

Både David och Felix fick mardrömmar efter att i småskoleåldern ha tjuvtittat på skräck- och krigsfilmer.

David jagades av zombier, levande döda, och Felix blev krigsfånge när svensktalande militärer attackerade Sverige.

och olustig till sinnes efter mardrömmar.

– Men jag kommer inte ihåg några. Jag brukar drömma om typ det som hänt på dagen eller något som jag vill ska hända. En gång när jag var liten drömde jag att jag blev en berömd basketspelare och spelade i USA.

Spel i den amerikanska proffsbasketligan finns också som önskedröm hos Mia. Klasskompisen Eira säger direkt att drömmen kan förverkligas, att Mia kan bli basketproffs.

– Hon är intensiv och på.

Med en blick på Eiras uppklippta, krusade, uppkammade och sprejade hår berättar Mia att en annan dröm är att bli frisör, och hon tycker att Mias hårsvall är fint.

– Jag skulle vilja färga håret svart. Det ser coolt ut, säger Felix.

– Det skulle jag också vilja göra, säger David.

drömmer om att bli en världskänd hårdrocksgitarrist. Det har han redan upplevt i drömmarnas värld. Skulle det inte bli någon musikkarriär så kan han tänka sig att bli till exempel läkare.

– Men jag vet inte om jag skulle klara av det. Jag skulle nog spy om jag såg blod.

Eira däremot tror att hon skulle fixa att arbeta som läkare, eller advokat. Men helst av allt vill hon bli musikalstjärna, som också klarar att sjunga annat.

– Jag tänker att när jag blir äldre så ska jag skola min röst så att jag kan sjunga hårdrock.

redan nått sitt mål, blivit utvald efter en audition – en test inför en musikjury – i New York och sjungit i rockoperan Jesus Christ Superstar.

David skulle möjligen i framtiden kunna köpa sitt drömslott om hans och kompisen Håkan Glanz dröm om arbete slår in.

– Vi har tänkt starta ett lastbilsföretag, med olika avdelningar, som blir det största i Norden.

David skulle bland annat ha hand om timmertransporterna, och Håkan som i höstas flyttade från Lit till Hammarstrand skulle ansvara bland annat för gods- och livsmedelstransporterna.

en önskedrömuppfyllelse så hamnar de alla i önskningar om att det blir fred över hela världen, att svälten utrotas och att alla jordens människor får det bra.

– Ja, tio önskningar till, säger David och talar om både jordenruntresa och karriärer som ishockeyproffs och som världens bästa rallyförare.

och känd gitarrist. Och när det blev fritt att önska mer så vill han också bli riktigt rik.

Eira skulle vilja leva en månad på 1800-talet, som rik med fina kläder, eller en månad på 1980-talet.

Mia önskar att hon vann flera miljoner kronor, så att hon kunde åka jorden runt. Och så skulle hon vilja åka till månen.