Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De får ÖFK och ÖDFF möta

ÖFK blir enda Norrlandslag och får fem nya motståndare i superettan. För ÖDFF blir det 13 helt nya bekantskaper i elitettan, en serie som sträcker sig över hela landet.

För Östersunds FK i herrarnas superetta försvann ett par extra publikdragande lag när Hammarby och Gif Sundsvall försvann upp till allsvenskan. När dessutom Gefle vann kvalet mot Ljungskile och stannar i allsvenskan så har inte ÖFK något Norrlandsmotstånd nästa säsong.

Närmaste bortaresa för ÖFK blir nu Uppsala och mötet med Sirius. Superettan blir nu också extra Stockholmsbetonad då Brommapojkarna ansluter från allsvenskan och serievinnaren Athletic United (Solna) samt kvalvinnande Frej (Täby) kommer upp från division 1.

Nya lag i övrigt blir tidigare allsvenska Mjällby från Sölvesborg i södra Blekinge, som blir längsta bortaresa tillsammans med Ängelholm i norra Skåne, samt division 1 södra-vinnaren Utsikten, från Västra Frölunda i Göteborg.

För Östersunds DFF som var ett av fyra lag som kvalade sig upp i damernas elitetta blir det enbart nya motståndare. Och dessutom rejält mycket längre resor då elitettan är rikstäckande – från Sunnanå (Skellefteå) i norr till Limhamn Bunkeflo (utanför Malmö) i söder.

Spridningen över landet är också stor, även om det liksom i superettan finns tre Stockholmslag, Djurgården, Älta och Bollstanäs. Närmaste resa för ÖDFF blir Kvarnsveden (Borlänge).

Enda laget ner från allsvenskan, genom att Tyresö gick i konkurs, blev klassiska Jitex Mölndal (Göteborgs utkant).