Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick 2017 års kulturstipendier och Bröderna Bolins stipendier i Ragunda

Under måndagskvällen firades "Stugudagen" och det delades ut stipendier i Stuguns kyrka. Det handlade om Ragunda kommuns två kulturstipendier för 2017 samt Bröderna Rickard och Ivar Bolins två stipendier till en ung företagare och en ung ideell ledare. Det skriver Ragunda kommun på sin hemsida.

"Stugudagen" firas varje år i Stuguns kyrka och utgångspunkten för dagen är ett ärkebiskopsbrev daterat 29 januari 1290 av ärkebiskop Johannes som uttalar skydd och vissa rättigheter för gästgivaren Gyrdh.

I samband med firandet av dagen passade kommunen dessutom på att dela ut sina kulturstipendier då båda stipendiaterna i år kommer från Stugun. Nämligen Lina Sahlin, som tilldelades för "Mångårig kulturell insats" och Johanna Albertsson för "Uppmuntran för unga kreativa förmågor". Båda fick diplom och 4 000 kronor var.

Bröderna Bolins stipendium på 100 000 kronor, som varje år doneras till Stuguns församling där kyrkorådet ska utse två stipendiater, gick i år till Jessica Strömkvist och Tonja Torkkel. En ung företagare och en ung ideell ledare.

Nyheter för dig som är inloggad:

Stora mängder snö lockar fler att köpa snöskoter: ”Inte sålt så här mycket så tidigt på säsongen de senaste tio åren”

Kupan i Strömsund ryter ifrån mot varor lämnade utanför dörren: ”Ofta blir det förstört och hamnar direkt i återvinningen”

Möt Kent Jonsson från Järpen som bärgar i TV3:s frusna vägar: "Man sprang väl omkull kameramannen nån gång"