Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick svar om skolan

I torsdags träffade två nioåringar från Ope skola ordföranden i barn- och ungdomsnämnden för att få svar på frågor om varför Ope skola läggs ned efter vårterminen.
De blev nöjda.

– Det var jättekul och jättebra och vi fick jättebra svar, säger Tova Rosén

Både hon och klasskompisen Tyra Nordvall säger att de efter träffen med nämndordföranden Björn Sandal (S) förstår varför Ope skola läggs ned.

– Jag gillar det inte. Men så är det, säger Tyra.

I går berättade de för sina 22 klasskamrater i 2-3:an i Ope skola om svaren på frågorna som klasskamraterna skickat med och frågorna de själva kom på. De skrev ned svaren i var sitt anteckningsblock.

– Det är ett smartare sätt att använda pengarna, säger Tova som håller med Björn Sandal om att det bättre att samla eleverna och satsa pengar på lärare och undervisning än att betala hyror i onödan.

Både Tova och Tyra hade på sig svarta kavajer vid sitt besök i Rådhuset.

– Vi ville ha det för det känns seriöst typ, förklarar Tyra.

Björn Sandal är imponerad av flickorna.

– Det är kul med engagerade barn som tar av sin fritid för att ta reda på saker.

Tyra och Tova har tidigare skickat frågor om Ope skola till kommunstyrelsen. Det var en punkt på dagordningen vid dess sammanträde i tisdags. De bokade själva in besöket med Björn Sandal, och de bjöd in ÖP så att det kunde tas bilder.

Men ingen av dem har några tankar att på att bli politiker.

– Jag vill antingen bli sångare eller skådespelare, säger Tova.

Tyra håller med men säger att hon vill jobba någonstans där hon får hjälpa till, som inom sjukvården.