Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De flesta är nöjda med ”Salamaten”

Sigrun Walkeby har kritiserat vården på äldreboenden och den mat som serveras där. Som ordförande i kommunala pensionärsrådet i Strömsunds kommun och själv pensionär skulle även jag önska större personaltäthet och att maten kunde lagas på plats i varje separat boende.

Likaväl att det kom hem personal till dem som bor kvar hemma för att laga mat hos dem. Problemet är att hitta de pengar i den kommunala ekonomin som behövs.

De prognoser som tagits fram för de kommande åren visar på betydligt lägre inkomster för kommunen, vilket kommer att innebära att det måste göras mycket stora besparingar inom hela den kommunala verksamheten.

Enligt såväl den brukarundersökning och den enkät om ”Salamaten” som gjorts är merparten mycket nöjda med såväl vård som mat. Rekommenderar Sigrun att ta del av dessa.

Det är mycket lätt att komma med kritik inom olika områden om man inte behöver ta hänsyn till verkligheten och själv komma med konkreta förslag till lösningar.