Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De följer inte lagen – Skolinspektionen fortsätter kritisera Jämtlands Gymnasieförbund

Gymnasieförbundet har ännu inte helt organiserat om sin elevhälsa så att den följer lagen. Nu måste förbundet bättra sig, har Skolinspektionen beslutat.

ÖP har tidigare berättat om att Skolinspektionen har varit kritisk mot Jämtlands Gymnasieförbund när det gäller organisationen av elevhälsan.

Förbundet har köpt in tjänster från medlemskommuner vilket inte är tillåtet. Enligt skollagen ska förbundet anställa personalen själv eller köpa in tjänster från utomstående entreprenör.

Gymnasieförbundet har delvis organiserat om sin verksamhet för att följa lagen, men har inte lyckats när det gäller skolläkare och skolpsykolog som köps in från medlemskommuner.

Men det måste förbundet ändra på, skriver Skolinspektionen.

”Jämtlands gymnasieförbund måste anställa personalen inom elevhälsan eller använda sig av de möjligheter till entreprenad och samverkan som skollagen tillåter”, skriver myndigheten som ger ett så kallat föreläggande till gymnasieförbundet.

Senast 20 maj ska förbundet vidta åtgärder mot bristerna.

Jämtlands Gymnasieförbunds medlemskommuner är Bräcke, Krokom, Ragunda och Östersund.

Läs mer:

Gymnasieförbundet organiserar om efter kritik (9 oktober 2015)

Kommun protesterar mot skollagen (30 september 2014)

JGY måste rätta felen i organisationen (8 september 2014)

Komvux och Elevhälsan olagliga (7 september 2014)