Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De gjorde skiva som projektarbete i skolan

Medan de flesta kamraterna på Wargentinsskolans Handelsprogram startade ett eget företag som projektarbete valde Elin Andersson och Josefine Wahlström en annan väg.

De spelade in en skiva.

– Vi är båda musikintresserade och ville göra något annat, berättar Elin Andersson.

Sedan november har de arbetat med skivan. Sju låtar har de spelat in, alla covers av bland andra Lars Winnerbäck, Leonard Cohen, Aerosmith och Broder Daniel. Båda tjejerna sjunger och spelar keyboard, det enda instrument som är med på skivan.

Förutom att skriva låtarna har de alltså gjort allt själva.

– Det var väl själva inspelningen som satte störst press, för vi hade ingen aning om hur man gjorde. Men vi fick instruktioner och så om hur det fungerade. Inspelningen var projektets stora utmaning, säger Elin Andersson.

Skivomslaget har de gjort under lektionstid och själva skivan har de fått hjälp med att kopiera i fler exemplar. Cirka 50 personer står på den beställningslista som Elin Andersson och Josefine har skickat runt bland vänner och bekanta.

En skiva kostar 80 kronor och 50 procent av försäljningsintäkterna ska de skänka till Barncancerfonden.