Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De håller dig uppdaterad nattetid

Nattuggla i Östersund? Skiftarbetare i Sandviken? Eller nybliven mamma i Timrå?
Här är dina nattkompisar som håller koll på ditt lokala samhälle.
Varje natt – 365 dagar om året.

I september blev det klart att Mittmedia startar en nattwebb och placerar den i Sundsvall. Fyra journalister har anställts för att täcka totalt 40 kommuner nattetid – året runt.

– Våra läsare ska kunna lita på att vi har bäst koll på våra områden – även nattetid. Det här är jättespännande satsning för oss i och med att vi nu kan köra nyhetsbevakning dygnet runt med bemannad redaktion 24/7. På riktigt, säger Gabrielle Bäckström, chef för nattwebben.

Kenneth Fahlberg, Sofia Forell, Jan-Arne Bäckström och Julia Andersson är journalistkvartetten som är läsarnas ögon i hela mellannorrland. De har varit i gång under en dryg månads tid och märker redan att behovet av information är stort oavsett tidpunkt.

– Alla har numer mobilen i fickan. Eller i sängen. För oss handlar det om att förhålla oss till det, vi måste kunna erbjuda våra produkter var än våra läsare befinner sig och när de än gör det, säger Kenneth Fahlberg.

Hans kollega Julia Andersson menar att snabbheten att få ut information är viktig – även nattetid.

– Blir man väckt av blåljus mitt i natten vill man kanske veta vad som hänt och om det är något allvarligt, säger hon.

Trots att satsningen på en nattwebb är relativt färsk så har resultaten kommit snabbt.

– Vi har redan nu flera exempel på tillfällen där vi varit före kvällstidningarna med nyheter, säger Bäckström.

Sundsvalls Tidnings chefredaktör Anders Ingvarsson menar att den här satsningen fyller en viktig uppgift.

– Nyhetsarbetet pågår dygnet runt där det gäller för oss att svara upp på våra läsares krav. Det här ger oss möjligheten att vara bäst på nyheter och äga vår hemmaplan varje dygn, säger han.