Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har flera tusen hästar i garaget

De har en bensinpump i vardagsrummet. Alla i familjen har tävlat i dragracing.

– Allt som brummar är roligt, säger mamma Sofie Nygaard.

Annons

I Trång, ett par mil utanför Östersund bor en familj med ett genuint motorintresse. Alla i familjen kan meka med en bil. Alla har varit utomlands, tävlat och kört 1/4 engelsk mil (402,33 m) på tid. I den stora hästkraftsstinna motorsporten dragracing, med bilar på flera tusen hästkrafter.

Anna är 19 år och även familjens musiker och har gått på musiklinjen på PC och sjunger gärna blues när hon mekar. Hon sjunger även i ett band och jobbar på macken i Ytterån. Just nu väntar hon på att det ska bli sommar så hon kan ta ut sin PV och njuta av livet.

– Det blir en adrenalinkick när man får köra sin bil som man själv byggt, säger Anna Nygaard.

Nelly 20 år är äldsta barnet i familjen och utbildar just nu sig till helikoptertekniker hon tar examen till sommaren. Tekniska frågor är inga problem för Nelly, hon har även tävlat i Las Vegas, USA med sin Camaro Z-28 - 82. Innan sommaren är hennes Volvo Amazon klar som hon ser fram emot att åka i sommar.

– Det klart att man är stolt över vad man har skapat, jag vet att ju att den här bilen har jag renoverat själv och extra roligt är det att man vet vad som händer när man trycker på gaspedalen, säger Nelly Nygaard

Clara är den minsta av medlemmarna i familjen och är 13 år. Hon åker gärna motorcross på sommaren och har siktet inställt på att bli Sveriges bästa kvinnliga förare i snöskotercross. Men innan hon kan börja med det får hon hålla sig till att tävla med veteranskotrar så länge.

– Som tur är så har vi en pappa som är lärare vilket gör att han förklarar hur det fungerar och då blir det mycket roligare att hålla på, säger Clara Nygaard.

Mamma Sofie, är grädden på moset i familjen och har fortfarande klubbrekordet för damer i dragracing med 10,2 sekunder på 402 meter i deras P1800. Sofie jobbar som yrkeslärare på konditoriutbildningen.

– På fritiden bakas det inte så mycket hos oss då är det motorer och familjen som gäller, säger Sofie Nygaard.

Pappa Tommy, är lärare på fordonsgymnasiet i Östersund och har sysslat med att odla hästkrafter hela sitt liv. På hemgården i Trång har han en liten verkstad där han bygger motorer åt diverse kunder bland annat.

– 1994 köpte jag en gammal "Top Fuel" i delar som hade importerats till Europa från USA. Den byggdes ursprungligen av Dauernheim, s Speed ​​Shop i New Jersey och tävlade i "Top Fuel" i början av sjuttiotalet. Vi döpte den till "The Timemachine", avslutar Tommy J Nygaard.

Detta är en artikel från gratistidningen Krokom- nästa nummer kommer 23/4!