Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan bli företagare

I Strömsund ordnas regelbundet informationsträffar för folk som funderar att starta eget företag. Hittills i år har 50 personer deltagit. 25 har redan dragit i gång en verksamhet.

– Vi har hållit på ett antal år och det har varit väldigt lyckat. Efter tre år har 90 procent av de som startat eget företag fortfarande varit i gång, säger Lennart Oscarsson ordförande i Strömsunds Utvecklingsbolag, SUAB.

Frågorna är många för den som vill bli företagare men som är nybörjare.

Häromdagen hölls ett informationsmöte i SUAB:s lokaler.

Fem intresserade fick information av Ann-Louise Hansson, SUAB, Sven-Erik Tegnander, Arbetsförmedlingen, David Kunze, Skatteverket och Staffan Oscarsson, Nyföretagarcentrum.

Deltagarna tyckte det var mycket att ta in men väldigt intressant.

Så här sa de om sina planer:

Bulent Özdemir

– Det finns inga jobb att få så därför är jag här. Att ha ett företag är något jag funderar på och jag har flera idéer om vad vi skulle syssla med.

Andreas Rolandsson

– Jag och en kompanjon har redan startat ett företag. Vi designar och säljer kläder hemma i Jorm. Nu vill jag lära mig mer om hur det här med företagande fungerar.

Anna Dejemo

– Jag är delägare, men rätt passiv sådan, i ett optikerföretag. Det är kul att lära sig mer och jag startar gärna ett eget företag i samma bransch framöver.

Therese Nyholm

– Jag arbetar kontorist men för min egen skull vill jag göra något annat i framtiden. Funderar på att starta en butik här i Strömsund men vill inte berätta mer om mina planer. Det här var en väldigt intressant träff.

Zelimkhan Khumidovich

– Transportbranschen är vad jag ska satsa på. I framtiden kan det bli fråga om att köpa en egen lastbil.