Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– De kan inte säga att bolaget är värdelöst

Maths O Sundqvist bolag redovisar i ett preliminärt koncernresultat 415 miljoner i eget kapital. Carnegie menar dock att det inte stämmer.
– Det är krigsföring det handlar om, säger Maths O Sundqvist till ÖP.

Carnegie Investment Bank fortsätter att arbeta inför en pantauktion av Skrindan. Ett led i detta är att lämna ut Skrindans oreviderade koncernresultat till och med 31 december 2008.

på att bolaget har ett eget kapital på 415 miljoner kronor. Men här lägger Carnegie in en brasklapp. De menar att det finns en tvist mellan Carnegie och Skrindan som gäller värdepapper på 343 miljoner kronor. Carnegie ska helt enkelt ha sålt dessa, men eftersom Skrindan bestrider detta har bolaget valt att inte ta med det i koncernresultatet.

”Vilket torde innebära att balansräkningen kan innehålla tillgångar som per den 31 december 2008 inte fanns i behåll och att resultaträkningen kan ha utelämnat en förlust på värdepapper.” skriver Carnegie i en kommentar till Skrindans koncernresultat.

Det innebär i så fall att Skrindans egna kapital sjunker från 415 miljoner till 72 miljoner.

– Vi har minst 300 miljoner till att täcka lånet till Carnegie. De kan inte säga att bolaget är värdelöst, säger Sundqvist till ÖP.

– Vi har redovisat på en oberoende värdering som stöds av mäklare och banker, säger han.

Han är mycket kritisk till att han inte fått ta del av den värdering som Öhrlings har gjort.

– De har inte redovisat till mig vad de står på för grund.

– Varför inte öppna upp och visa hur de gjort? fortsätter han.

Totalt redovisas 8,9 miljoner i anläggningstillgångar i Skrindan.