Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan vinna SM med sin skateboard

Deras cruiser skateboard är lika bra som alla andras, men kostar bara en tredjedel.
Nu ska UF-företaget ROT från Järpen åka och tävla i SM.

Som en longboard, fast kortare. Så beskriver killarna i UF-företaget ROT sin skateboard. Det finns massor av sådana på marknaden, men det unika med ROT:s skateboard är att den är billig.

– Vi har inga mellanhänder eller grossister, så vi kan hålla ett lägre pris, säger Felix Olofsson, företagets vd.

Kvalitén är densamma som på de dyrare brädorna, ROT beställer sina skateboards hos samma tillverkare som andra företag. Första beställningen på 25 brädor kom i januari och har redan sålts slut. Killarna åker alla skateboard varje dag, och har höga krav på sina grejer. Deras skateboard håller måttet, anser de.

– Den är liten och kvick. Lekfull, säger David Deliv, ekonomiansvarig på företaget.

En ny beställning cruiser skateboards väntar innan UF-SM på Stockholmsmässan, som börjar på måndag. Även den beställningen är på 25 stycken.

– Får vi bara ut den på marknaden kommer vi sälja, säger Anton Axellie, företagets marknadsansvarige.

Anton Axellie, Felix Elofsson och David Deliv går på skidgymnasiet i Järpen. De är alla puckelpiståkare, och de läser tillsammans på ekonomiprogrammet. Sista året på ekonomiprogrammet är det obligatoriskt att starta ett UF-företag. Så de startade ROT i höstas. De tyckte att de bra brädorna var för dyra, och de billiga höll inte måttet. Så de började skissa på en egen.

– Vi placerade oss i mitten, och där är vi ohotade just nu, säger Anton Axellie.

– Vi ville ha en cruiser, men ville inte betala för det, tillägger Felix Olofsson.

I april vann ROT länets uttagning till årets ung företagare bland drygt 60 deltagare. Nu väntar SM och förhoppningsvis en chans att hitta stora investerare.