Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De laddar för högintressant derby

/
  • Agnes Jörgensen och Jane Olofsson laddar inför kvällens derbymatch mellan ÖDFF och ­Krokom/Dvärsätt. – Vi jobbar för laget och kör på som om det vore vilken match som helst, säger de. Foto: Stefan Nolervik

Stenhårt länsderby, ­tidig seriefinal, kamp om epitetet bästa damklubb i Jämtland – kalla det vad du vill, i kväll möts Östersunds DFF och Krokom/Dvärsätt på arenan.

Annons

– För oss är det som vilken match som helst, säger Agnes Jörgensen och Jane Olofsson i K/D.

Träningen i går kväll på Hissmovallen andades lugn och ro. Fotografering för programbladet stod på menyn, och på det lättare träning i den skarpa kvällssolen.

ÖP-sport fick då en pratstund med den duktiga K/D-duon. Agnes Jörgensen är anfallare (två mål senast mot Sundsvall) och Jane är slitvarg i försvaret.

– Det gäller bara att gå in med samma inställning som vi alltid gör så har vi en chans, sa de.

– Att ge allt. Jobba för laget och köra det race vi brukar, det kan räcka långt. Hur matchen än går ska alla i laget ha gett max, sa Jane.

– Vi är så väldigt samspelta och ställer upp för varandra, men vi har också en ödmjuk inställning till uppgiften. Dessutom vill jag säga att ÖDFF är ett roligt lag att möta, de har justa spelare och är ödmjuka, sa Agnes.

På den frågan passar de – nästan.

– Alla lag går att slå på vilja och inställning.

Kanske var det en fingervisning. Hur som helst är det säkert ett riktigt revanschsuget (efter cupförlusten mot Sundsvall) och taggat ÖDFF som också kommer till start.

Det kan bli en riktigt rolig match på arenan ikväll.

Mer läsning

Annons