Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De laddar för stor dansfest i Strömsund

Intresset för lördagens dansgala i Dunderhallen, Strömsund, är stort. Tv-bekanta dansbanden Jannez, Date och Highlight har lockat massor av förköp och busslaster med folk kommer från alla håll.

Annons

– Vi hade 470 förköp redan i onsdags, det kommer bussar från Östersund, Sundsvall/Ånge, Vilhelmina, Gäddede/Norge och folk åker ända från Skellefteå för att gå på den här dansgalan, säger Monica Dahlén och Carola Nordström i arrangerande IFK Strömsund.

De två har sett till att tillställningen rotts i land efter nästan ett års hårt arbete. IFK Strömsunds 100-årsjubileum 12 april i fjol blev startskottet.

– Jannez spelade och det var uppträdande med Waterloo och drygt 600 personer var här i Dunderhallen. Då föddes idén om ett återkommande arrangemang för att få in pengar till alla barn- och ungdomar i IFK Strömsund.

Tanken med dansgala föddes och med hjälp av tv-succéer som Let’s dance och Dansbandskampen har intresset blivit riktigt stort redan till premiärupplagan.

– Dansen har blommat upp genom tv-programmen och alla tre banden som är här på lördag var med i Dansbandskampen och Jannez blev ju till och med trea i finalen.

annat golv som läggs ut på betongplattan i ishallen, hade man kvar från jubileumsfesten. Men sedan har mer golv och en hel del annat köpts in till galan.

veckors tid nu och planerat på plats. Sedan har vi 75 frivilliga föräldrar som hjälper till och lägger golv och ställer i ordning allt annat nu innan och jobbar också sedan hela helgen.

Förutom scenen på ena kortsidan och sedan pub med bord och stolar i ett av de andra hörnen så blir det ett jättelikt dansgolv som kommer täcka ytan där isen låg för bara någon vecka sedan.

Det är förberett för massor av folk och förköpssiffrorna tyder också på att det blir så.

– Alla är jättepositiva till att vi börjar med det här. Alla i åldern 15 år och uppåt är intresserade och vi tror och hoppas att det blir någonstans mellan 1 000 och 1 500 som kommer.

dansgalan passar Suab, Strömsunds utvecklingsbolag, på att dela ut sina årliga företagarpriser med Guldälgen i spetsen och Monica Dahlén och Carola Nordström har sett hur hela samhället engagerat sig.

– Det här gagnar ju hela Strömsund, det kommer många gäster och övernattar och flera gör lite extra av det. Bland annat har frissorna i Strömsund och Hammerdal gått ihop och annonserat om att de kan göra dig fin för kvällen med både frisyr och festsmink.