Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lämnade styrelsen i maj

För turneringens skull bildades ett separat bolag. Styrelsen byttes där ut en månad före turneringen.
– Jag tvivlade på möjligheterna att få det här att gå ihop, säger Jerker Bexelius.

Slår man i dag på bolaget ConIFA Östersund AB, så står Bexelius med som styrelseledamot och Daniel Kindberg som ordförande.

– Vi avgick vid ett möte 9 maj och ersattes av ConIFA-folk. Det har inte ändrats hos Bolagsverket men jag har klara papper på att det är så, förklarar Jerker Bexelius.

Daniel Kindberg engagerade sig i rollen som ÖFK:s ordförande. Men också han hoppade av en månad innan allt skulle börja.

– Biljettförsäljningen gick ju inte alls som hoppats och uppenbarligen var det också svårt att få in de sponsorer som krävdes. Därför ville jag att hela turneringen skulle blåsas av och ställas in, säger Kindberg.

– Men det fanns krafter inom ConIFA som absolut ville genomföra turneringen och därför var det lämpligt att vi steg av och överlämnade till dem, fortsätter han.

ÖFK hade ändå ambitionen att stötta turneringen för den goda sakens skull. Men nästa steg från ConIFA gjorde att de definitivt måste bryta.

– De tecknade ett avtal med NordicBet och det går inte för sig för oss. Genom Superettan har vi redan ett avtal med Svenska spel som inte tillåter ett sådant samarbete, fortsätter han.

Avtalet med NordicBet var å andra sidan fördelaktigt för ConIFA. Förutom att sponsra turneringen sponsrade de även det samiska landslaget. Och framför allt – det var genom dem som webb-tv-sändningarna sköttes. De som skulle kunna ge storkovan.

– Enda relationen som ÖFK har i dag med ConIFA är att även vi är fordringsägare. De har hyrt grejer och köpt tjänster av oss och vi har krav som ligger i intervallet 50 000–80 000 kronor ungefär, säger Daniel Kindberg.