Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De leder Melodifestivalen

Sanna Nielsen och Robin Paulsson blir programledare för Melodifestivalen 2015.

Annons

– Vi är så glada och stolta över att kunna presentera Sanna Nielsen och Robin Paulsson som programledare för Melodifestivalen 2015. De är på olika sätt veteraner och debutanter i sammanhanget, men gemensamt för dem båda är deras värme, förmåga att sprida glädje och vanan att ta en stor publik, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015, i en presskommentar.

Sanna Nielsen är en av få 30-åringar som kan skryta med en 20-årig karriär som sångerska.

Hon är den yngsta någonsin som har legat etta på Svensktoppen, som 11-åring med Till en fågel.

Sanna har släppt 11 skivor och har belönats med Ulla Billquist-stipendiet och Birgit Nilssons stipendium. Det var sjunde gången som hon deltog i Melodifestivalen i våras då hon sjöng sig till seger med låten Undo. I maj representerade Sanna Sverige i Eurovision Song Contest och kom på tredje plats. Om vägen dit kunde man höra henne berätta om i Sommarpratarna i P1 i somras. I höst gör Sanna sin första roll som musikalartist, i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Även Robin Paulsson debuterade tidigt i sitt gebit, som ståuppkomiker 2001, endast 18 år gammal.

Två år senare blev han utnämnd till roligast i Skåne på P3:s humorfestival och 2004 till Årets nykomling på Svenska Stand-Up-galan.

Två år senare fick han sin egen talkshow Robins på SVT. Robin är också manusförfattare och har skrivit manus till tv-serier som Kvarteret Skatan och Extra allt. Tv-tittarna har kunna se Robin i program som Parlamentet (TV4) och Extra Extra (TV3) och genom åren har han också gjort en hel del radio. 2011 och 2012 var Robin programledare för Svenska Idrottsgalan i SVT.

Läs mer:

En av deltävlingarna hålls i Östersund

Krönika av Kicki Gustafsson: Östersund, nu kör vi!

ÖPTV: Hon ger allt för "Mellon"