Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De leder Melodifestivalen

Sanna Nielsen och Robin Paulsson blir programledare för Melodifestivalen 2015.

Annons

– Vi är så glada och stolta över att kunna presentera Sanna Nielsen och Robin Paulsson som programledare för Melodifestivalen 2015. De är på olika sätt veteraner och debutanter i sammanhanget, men gemensamt för dem båda är deras värme, förmåga att sprida glädje och vanan att ta en stor publik, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015, i en presskommentar.

Sanna Nielsen är en av få 30-åringar som kan skryta med en 20-årig karriär som sångerska.

Hon är den yngsta någonsin som har legat etta på Svensktoppen, som 11-åring med Till en fågel.

Sanna har släppt 11 skivor och har belönats med Ulla Billquist-stipendiet och Birgit Nilssons stipendium. Det var sjunde gången som hon deltog i Melodifestivalen i våras då hon sjöng sig till seger med låten Undo. I maj representerade Sanna Sverige i Eurovision Song Contest och kom på tredje plats. Om vägen dit kunde man höra henne berätta om i Sommarpratarna i P1 i somras. I höst gör Sanna sin första roll som musikalartist, i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Även Robin Paulsson debuterade tidigt i sitt gebit, som ståuppkomiker 2001, endast 18 år gammal.

Två år senare blev han utnämnd till roligast i Skåne på P3:s humorfestival och 2004 till Årets nykomling på Svenska Stand-Up-galan.

Två år senare fick han sin egen talkshow Robins på SVT. Robin är också manusförfattare och har skrivit manus till tv-serier som Kvarteret Skatan och Extra allt. Tv-tittarna har kunna se Robin i program som Parlamentet (TV4) och Extra Extra (TV3) och genom åren har han också gjort en hel del radio. 2011 och 2012 var Robin programledare för Svenska Idrottsgalan i SVT.

Läs mer:

En av deltävlingarna hålls i Östersund

Krönika av Kicki Gustafsson: Östersund, nu kör vi!

ÖPTV: Hon ger allt för "Mellon"

Annons