Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lovar snabbare datorer till Gällö skola

Bättre och snabbare datorer i skolan, det vill Albin Larsson i Gällö ha. En del politiker lovar detta direkt medan andra svävar mer på målet.

Albin Larsson har ställt frågan "Kan du lova att vi får bättre datorer (snabbare) i skolan i Gällö?" på ÖP:s hemsida. Svaret "Ja" kommer från tre partier.

"Det är viktigt att det finns likvärdiga förutsättningar för alla elever i kommunens skolor - sedan kan man ju välja olika lösningar beroende på hur man vill ha det. Samhället fungerar inte utan datorer idag, så de måste vara ett fungerande verktyg i undervisningen. Så, bättre datorer - ja!", skriver Yngve Hamberg (C), gruppledare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige till svar.

Det nybildade partiet Landsbygdens framtid lovar också snabbare datorer till Gällö:

"Ja, det är ett rimligt krav eftersom vårt mål är att Bräckes skolor ska bli de bästa i landet", skriver partiets ordförande Barbro Norberg (LF).

Även Sverigedemokraterna ger löften:

"Ja! Uppdaterad mjuk och hårdvara i samtliga skolor i kommunen är en viktig del av utbildningen i takt med en mer datoriserad och informationsinriktad värld. Jag misstänker att Gällö Högstadium har samma gamla datorer som fanns redan när jag gick där? Det behövs definitivt en uppgradering.", skriver Alexander Eriksson SD).

Medhåll men inga klara löften får Albin av M och KD.

"Modern teknik är viktig så detta ska självfallet undersökas och åtgärdas om tekniken är föråldrad", skriver Ingmari Sundstedt Nyström (KD)

Moderaternas ordförande i Bräcke, Johan Loock skriver: "Det är viktigt att vi utnyttjar modern teknik - och att tekniken fungerar. Datorer blir allt viktigare i undervisningen, så för mig är det självklart att detta ska fungera på våra skolor. Jag kan inte lova exakt när detta ska ske, men datorer måste hela tiden uppgraderas och bytas ut för att man ska kunna använda dem."

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet har ännu inte svarat på Albin Larsson fråga.

Har du en fråga till dina lokala politiker? Ställ den här