Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rockar fett på Jamtli

Jamtli och hårdrock i skön förening.
Så blir det när rockrävarna i The Summit i dag släpper sin andra singel från kommande fullängdaren "Higher Ground".

Med glimten i ögat gör de "One Way Highway" som kärleksfullt blandar klassiska riff och poser.

Videon är inspelad i källaren på ett av 70-talshusen på Jamtli, ett mycket stilmedvetet val:

– Eftersom låten formligen osar 70-tal skojar vi med pojkrumsminnen och tonåriga hårdrocksposer, säger sångaren Michael Klemmé och trummisen Björn Höglund.

Kameran zoomar in gamla skivomslag, mönstrade tapeter och musikerna överraskas av en kvinna i städrock som ber dem sänka volymen.

– Vi har haft jättekul hela tiden under det här projektet och dessutom är det skönt att vi äntligen släpper låtarna.

Ursprunget till The Summit är att Björn för ett par år sedan snackade med Mats Karlsson, mångårig gitarrist i 80-talshjältarna 220 Volt, om att göra nåt ihop:

– Väldigt fort insåg vi att detta vore kul. Vi fick med oss Micke och basisten Lars Ericsson och snart hade vi ett knippe låtar som funkar.

I fjol var det meningen att skivjätten EMI skulle ge ut de redan inspelade låtarna, men allt blev liggande när EMI plötsligt skulle köpas upp. I höstas klev EMI av och i stället ger man nu ut skivan på Europes bolag Gain, som ligger under Sony:

– Vi är redan sugna på att göra en andra skiva, men det ska bli fantastiskt kul att släppa det här materialet, säger Michael.

Själv har han rötterna i 60-talets pop med Beatles som husgudar, för Björn gör Kiss den bästa musiken, Lars är svår på Deep Purple och Mats har fötterna i 80-talets heavy metal.

– Den här blandningen gör att vi har olika influenser som breddar den musik vi gör, därför hoppas vi att det ska tilltala många, säger Michael.

Efter singelsläppen är fokus nu på albumsläppet i maj. Men än är inga spelningar bokade:

– Vi får se hur intresset artar sig. Vi är nog för gamla för att kuska runt i en van på oändliga lågbudgetturnéer, men självklart vill vi spela vår musik live.

Nu är nya låten släppt till olika radiostationer, den finns på youtube och är digitalt distribuerad.

Och ni kanske tänker spela in mer på Jamtli?

– Haha, varför inte? Miljön är perfekt åtminstone för denna låten.

Se videon här.