Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sitter i Norrtågs nya styrelse

Norrtåg AB har fått en ny styrelse. Elvy Söderström (S) är ordförande och till vice ordförande har Thomas Andersson (C) utsetts.

Thomas Hägg (S), Mörsil, har varit Norrtåg AB:s ordförande sedan bolaget startade 2008. Vid årsstämman häromdagen lämnade han uppdraget och ersattes av Elvy Söderström, ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott och tidigare kommunalråd i Örnsköldsvik.

– Det känns väldigt stimulerande att få detta uppdrag. Det är ett mycket spännande bolag med en viktig roll i samhällsutvecklingen i vår del av landet och därmed för resten av Sverige. Jag har ju själv varit mycket engagerad i tillkomsten av Botniabanan men nu ser jag fram emot att arbeta med utvecklingen av trafiken inom hela Norrtågsområdet, från Kiruna i norr, Sundsvall i söder och Storlien i väster, säger Elvy Söderström i ett pressmeddelande.

Styrelsen, som valdes i samband med årsstämman i Umeå, har representanter från de fyra nordligaste länen.

• Jämtland: Thomas Andersson, Anders Frimert och ersättare Jörgen Blom.

• Västernorrland: Elvy Söderström, Jonny Lundin och ersättare Erik Lövgren.

• Västerbotten: Marika Lindgren, Nicke Grahn och ersättare Erik Bergkvist.

• Norrbotten: Maria Stenberg, Kenneth Backgård och ersättare Anders Björk.