Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska styra Åre kommun

De blir en helt oväntad koalition som ska styra Åre kommun. Moderaterna går samman med Socialdemokraterna och Miljöpartiet som skapar majoritet för att styra de kommande fyra åren,

Annons

– Jag har svårt att tro att Moderaterna har mer gemensamt med Socialdemokraterna än oss, säger en mycket besviken Daniel Danielsson (C).

Daniel Danielsson blev tagen på sängen när han fick beskedet.

– Vad jag tänkte? Jag tänkte men oj. Det kändes inte som något som jag hade förväntat mig.

Centern var inställd på fortsatta förhandlingar med Alliansen, man hade bokat in ett förhandlingsmöte klockan 19 samma dag, alltså i går tisdag, som nyheten om den röd-grön-blåa alliansen presenterades

Danielsson menar att förhandlingarna med alla Allianspartier gått bra och inte varit oense i något.

– Vi inser att det är ett ovanligt och säkert kontroversiellt steg för många. Vi är dock övertygade om att det i denna situation ger bäst möjligheter att genomföra vår politik. Vi kommer att fortsätta att ta ansvar och sätter Åres bästa först, säger Anna-Karin Vernberg, ordförande i Moderaterna i ett pressmeddelande.

Daniel Danielsson tror inte på det, han menar att samarbetet kan bli svårt eftersom man inte har samma syn på olika frågor som berör kommunen.

– För att bygga en stabil och säker majoritet hänger på att man är överens om sakfrågorna. Därför tror jag inte att det blir bra, säger han.

Partierna får 21 av fullmäktiges 37 mandat.

Nästa vecka ska ett färdigt samarbetsavtal för den nya majoriteten presenteras. Avtalet ska redogöra för hur vi partierna tänkt klara de utmaningar som Åre kommun står inför. De kommande veckorna ska man presentera uppställningen i styrelser och nämnder, lägga fram en gemensam budget samt e plan för den kommande mandatperioden.