Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De slog udda världsrekord

Strömsund har fått två nya världsrekordhållare. Under fem minuter i lördags lyckades de fästa 286 klisterlappar på en person.

– Det känns bra, säger Martin Holmkvist.

– Vi nådde ju vårt mål – att sätta rekord, säger Daniel Olofsson.

De båda 18-åriga Strömsundsgrabbarna bestämde sig för att ett världsrekordförsök skulle bli deras projektarbete under det avslutande gymnasieåret.

De fick ”Guinness World Records”, Guinness Rekordbok, i London att nappa på idén.

Eftersom det saknades världsrekord i grenen att människoklistra 7,2 gånger 7,2 centimeter stora, gula postitlappar så satte Rekordboken upp vissa regler.

Grundkravet var att få minst 200 komihåglappar, var och en fäst på människohud, att sitta kvar i mer än 10 sekunder efter lappandetiden på fem minuter.

Möjligen testade även de rekordboksanställda. För när Martin och Daniel testade inför världsrekordförsöket, på kompisen Dennis Persson, så klarade de att få 203 respektive 240 gula lappar att sitta kvar.

Nu ska Martin och Daniel skicka dokumentation till Guinness World Records. Det är bilder och film på Dennis i bara kortkalsongerna och gul av klisterlappar, samt vittnens intygande att allt gick rätt till.

De räknar med att inom drygt en månad få svar på om rekordboken godkänner deras världsrekord.

Skulle det bli ett nej så påverkar det inte bedömningen av deras projektarbete, för det handlar om att försöka slå ett världsrekord.