Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De startar enegen ridklubb

Hedda Bångman och Ellinor Olofsson, från Offerdal, har stora planer. De tänker starta en ridklubb.
– Dessutom tänker vi ­söka bidrag hos Krokoms kommun till ett ridhus, säger de.

Annons

De båda 14-åringarna bor i Ede och Kaxås och de berättade om sina planer när vi fikade på skolan i Änge på onsdagseftermiddagen. Där berättade de om hur de skulle gå till väga, om att ingenting är omöjligt och att man kanske måste ta itu med saker själva om det ska bli något.

– Vi vill inte sitta och vänta på att andra ska göra det utan tänkte att vi kunde göra det själva. Vi vill och kan bygga ett ridhus i Offerdal och vi vet också att vi kan få bidrag till det från kommunen.

på skolan och mycket stoj och glam så vi bestämde oss för att åka iväg till en lite lugnare plats.

En stund senare stod vi i hästhagen hemma hos Ellinor i Ede, några kilometer bort. Där, hos de tre hästarna Senith, Maskot och Ella Cassandra Trams, berättade de vidare om sina planer.

– Först och främst kommer vi att starta en förening för att samla alla intresserade ryttare i Offerdalsbygden. Som det är i dag åker de flesta iväg på kurviga vintervägar till andra ställen när de ska träna. Vi tror att det finns flera ridintresserade häromkring som skulle gå med i föreningen, berättade de.

– När vi väl har en förening kommer vi att gå till kommunen för att söka pengar till ett ridhus. Då kanske de förstår att det de ska bidra till är något som är bra för många i bygden och att det finns en seriös satsning bakom.

har ett gediget intresse, som märks när de rabblar namn på hästar och ryttare från hela landet, och själva tränar de med Alsenbygdens ridklubb. Men nu vill de alltså skapa något eget. Och de har redan tittat ut platser i bygden där det skulle gå att sätta upp ett ridhus.

– Vi har några alternativ, bland annat i anslutning till vår gård i Ede, sa Ellinor.

– Det finns några bra platser, det viktigaste är att det går att nå för flertalet i bygden, sa Hedda.

successivt att bygga vidare på sina planer. Först och främst gäller det att kolla upp intresset bland ungdomarna.

– Vi hoppas att så många som möjligt är med på den här idén från början. Är det bara ett fåtal blir det svårt att realisera planerna. Om vi sedan bestämmer oss för att gå vidare får vi bygga på och göra det större efterhand. Då kanske vi också behöver en tränare som hjälper oss med den biten, sa de optimistiska Offerdalstjejerna.

På skolan har de också ett mediaprojekt där de ska göra ett arbete med inriktning mot journalistik.

– Där tänker vi göra ett reportage om att Offerdal behöver ett ridhus.