Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De startar i Jämtlands Stora Pris – Uncle Peter mot Sanity

Nedräkningen till Jämtlands Stora Pris har startat.
När startfältet presenterades i går kväll stod det klart att "hemmahoppet" Sanity får tufft motstånd.
– Väldigt roligt att kunna bjuda publiken på det här, säger Jan Quicklund.

Travbanechefen kunde nöjt konstatera att startfältet i Jämtlands Stora Pris är ett av de bättre på flera år.

Av de tio hästarna deltog fyra i Elitloppet och ytterligare två i Sweden Cup. Dessutom har tre av hästarna över 10 000 startpoäng.

Amerikanske gästen Uncle Peter är kanske det mest oväntade namnet. Jimmy Takters haussade stjärna imponerade inte i Copenhagen Cup och floppade i Elitloppet, förvisso efter en mycket tung resa.

Nu fick hästen ingen inbjudan till Oslo GP och därför blir det i stället Östersund och Jämtlands Stora Pris.

Jan Quicklund lyfter gärna fram att Sanity kommer "hem" till Östersund, Malin Löfgrens gamla hemmabana där hästen också har många delägare.

– Det är jätteglädjande, inte minst för alla ägarna. Det känns så klart jättebra att Sanity kommer, säger Jan Quicklund.

Malin Löfgren har provat med olika kuskar senaste tiden på Sanity. Nu blir det Kenneth Haugstad som får chansen i Östersund. Spårlottningen blev dock svår för ekipaget, spår åtta bakom bilen.

Bland övriga motståndare i Jämtlands Stora Pris märks Elitloppsfinalisten Digital Ink, fjolårets Elitloppsvinnare Nahar, samt Sweden Cup-vinnaren Mosaique Face.

Nahar fick ett så kallat wild card till loppet, då han egentligen inte hade fått plats på sina startpoäng.

– Det tycker jag ändå att vi kan motivera, då han vann Elitloppet i fjol, säger Jan Quicklund, som är nöjd över att så många toppkuskar kommer upp.

– Av de stora namnen är det nog bara Lutfi Kolgjini som saknas och det är för att han är bortrest.

En stor skillnad i år är att Sven O Perssons minne inte är del av V75-lördagen i år. Det anrika loppet för de högst klassade kallbloden flyttas till derbyhelgen i augusti.

– Det är för att Oslo kör ett lopp för de bästa kallbloden på söndag. Svensk Travsport sa till oss att vi får hantera det och vi valde att flytta på loppet.

I stället körs Sjunga Best minne på lördagen, som är stängt vid 1,2 intjänade miljoner. Där får vi bland annat se Alsen-ägda Juni Kongen möta Michael von Krusenstiernas vassa kallblodsduo Krusse och Krusen.

Hela startfältet i Jämtlands Stora Pris (häst–kusk):

Startfältet (häst–kusk):

1) Uncle Peter – Johnny Takter

2) Amaru Boko – Ulf Eriksson (Robert Bergh är avstängd på lördagen)

3) Nahar – Torbjörn Jansson

4) Monster Drive – Ulf Ohlsson

5) On Track Piraten – Jorma Kontio

6) Kash's Cantab – Erik Adielsson

7) Oasis Bi – Björn Goop

8) Sanity – Kenneth Haugstad

9) Digital Ink – Örjan Kihlström

10) Mosaique Face – Adrian Kolgjini