Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tände ljus för Utöyas offer

Under söndagen hölls en kort men andaktsfull liten ljusceremoni på Östersunds rådhustrappa, för att hedra offren från fjolårets terrordåd i Oslo och på Utöya.

Annons

Strax under 100 personer trotsade duggregnet som låg över Östersund på söndagen och gick till rådhustrappan för att hedra offren från fjolårets terrordåd.

Efter ett kort anförande från Kata Nilsson, som är Socialdemokratiska ungdomsförbundets ordförande i Jämtland, förflöt resten av ceremonin under tystnad. Deltagarna tände ljus som de ställde fram på trappan intill en rad med rosor och sedan blev de flesta kvar en liten stund, småpratande i små grupper.

– En sådan här dag stannar man inte kvar hemma bara för att det regnar lite, säger Zandra Larsson som kommit till ceremonin i sin LO-jacka.

Anny Berglin, som jobbar med projektet "Inte rasist men..." anser att det är viktigt att vi aldrig glömmer vad Breivik står för.

– Tyvärr är folk rädda för att förstå att hans idéer delas av många i Sverige. Även av folkvalda politiker, säger hon.