Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar över Paus och följer hälsotrend

Allt tog sin början på en USA-vistelse som tvillingarna Lana och Roza Hassan gjorde. De inspirerades av en hälsotrend med organiska juicer och sallader med grönkål som huvudingrediens. Nu ska de nyfunna kunskaperna forma Pause bar och cafés meny, då deras pappa tar över verksamheten.

Mahdi Hassan, Lanas pappa, skrev nyligen på som ny ägare för restaurangen och 1 mars nyöppnar de. Men mycket kommer att vara sig likt.

– Pause är redan på topp, men vi vill utveckla ett nytt koncept, säger Lana Hassan.

Hon förklarar att Pause kommer att kännas precis som förut och att ändringarna främst kommer märkas på menyn.

– Vi ska behålla det mesta, som interiör och mycket av menyn, men vi vill satsa på mer hälsosamma råvaror. Det ska vi göra genom att utöka salladerna och sälja färskpressade grönsaksjuicer.

– Jag tror vi kommer ha tre sorters juicer som alla ska kosta ungefär 35 kronor. Det kan bli en grön juice på grönkål, selleri, spenat, zucchini, gurka och grönt äpple och en röd juice med rödbetor, rödkål, morötter, rött äpple och grönkål. Och så kanske en morotsjuice eller så för de som vill ha något enklare, säger Lana.

Hon är entusiastisk och just nu jobbar de hårt med menyn för att allt ska vara klart i mars.

Men det var alltså i USA som allt började. Lana Hassan spenderade ett år där när hon pluggade och jobbade.

– Jag bodde hos en väldigt hälsomedveten familj som lärde mig massor om organiska juicer och sådant. Jag är själv intresserad av träning och dans och tyckte det var intressant.

Nu är hon, och även hennes syster, hemma igen och genom sin fars övertag av Pause kan de nu få möjlighet att sätta även Östersund på hälsokartan.

– Här i Sverige så syns trenden lite i storstäder som Stockholm, men den har kanske inte kommit hit på samma sätt ännu, säger Lana.

– Många ungdomar dricker bara läsk i dag, det här kan bli ett bra komplement, säger Mahdi Hassan och berättar att juicerna som pressas i en slags råsaftcentrifug.

Personalen som ska jobba på Pause efter att Mahdi Hassan har tagit över är främst Lana och hennes syster Roza. Utöver det hoppas Mahdi kunna behålla någon eller några ur den nuvarande personalen på Pause.

Ägare av Pause bar och café är just nu Pause of Sweden AB.