Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill ha valfrihet inom vården

Valfrihet i vården och en aktivare näringslivspolitik. Det är några av hjärtefrågorna för Centerpartiet i Ragunda i årets val. Anika Forsström-Nordvall debuterar på valsedeln och lanseras också som partiets kommunalrådskandidat.

Annons

Hon lyftes fram som ny företrädare för partiet i samband med att tidigare oppositionsrådet Mikael Westin (C) av hälsoskäl drog sig tillbaka i våras och överlämnade det uppdraget till Bo Bergström (AFR).

– Det är mycket att sätta sig in i men jag ser fram emot en spännande mandatperiod, säger hon.

Förutom att arbeta för en fortsatt förbättring av kommunens ekonomi, vill hon på allvar lyfta fram frågan om valfrihet inom vården.

– Oavsett vilket roll vi får efter valet kommer vi att verka för att lagen om valfrihet ska tillämpas i vår kommun. Det är viktigt med valfrihet för de äldre och det skulle även kunna ge nya etableringar och nya jobb, anser hon.

Näringslivsfrågorna ligger också högt upp på Annika Forsström-Nordvall lista.

– Kommunen måste bli bättre på kontakterna med näringslivet. Vi har många små företag som måste bli sedda och få stöttning att utvecklas.

Annika Forsström-Nordvall anser också att man från kommunens sida måste bli bättre på att ta itu med de problem som finns inom skola och barnomsorg.

– Jag tycker att man varit dålig på att lyssna på vad som varit fel. Problemen inom förskolan är ett sådant exempel. Jag tycker också att våra chefsförordnanden inom skola och barnomsorg ska vara tidsbegränsade, säger hon.

Centerpartiet är i dag med sina sju mandat i kommunfullmäktige det största oppositionspartiet och arbetar liksom Allians för Ragunda för att bryta den socialdemokratiska dominansen i kommunen.

Har ni något samarbete nu under valrörelsen?

– Nej, vi driver den var för sig. Vi får se efter valet vilket samarbete som då kan bli aktuellt, säger Annika Forsström-Nordvall.

När kommer valturnén till dig? Här hittar du schemat.