Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill stoppa invandringen

Inför årets val har Rättvis Demokrati plockat fram den stora städkvasten igen. I sitt valmanifest vill man omorganisera kommunala verksamheter, ta bort kommunchefstjänsten, avveckla Suab och stoppa invandringen.

– Vi ska ta hand om de flyktingar vi redan har här, men vi kan inte ta emot fler. Vi har ju varken ekonomi till detta eller några jobb att erbjuda dem, anser Göran Edman, partiledare för lokala Rättvis Demokrati, som nu gör sin tredje valrörelse sedan partistarten 2006.

Att stoppa fortsatt invandring till Strömsund är en kontroversiell fråga i partiets manifest inför årets val.

Är du inte rädd att bli kallad rasist med ett sådant krav?

– Inte ett dugg. En enig partistyrelse står bakom detta krav, svarar Göran Edman.

Även tidigare har han och hans partikamrater ansett att den kommunala organisationen behöver slimmas och anpassas efter kommunens minskade befolkning.

En avveckling av näringsbolaget Suab har Rättvis Demokrati krävt i flera år och har i år det kravet högst upp på sitt valmanifest.

Rättvis Demokrati vill också ta bort tjänsten som kommunchef i Strömsunds kommun och sätta stopp för nya projekt.

Pengar som frigörs genom en nedläggning av Suab och en minskning av den kommunala administrationen vill Rättvis Demokrati i stället lägga på skolan och äldreomsorgen.

I sitt första val 2006 fick Rättvis Demokrati nio mandat, men i valet 2010 fick man nöja sig med tre platser i fullmäktige.

I dag står partiet utanför de två politiska blocken i Strömsund.

Vilket eller vilka partier kan ni tänka er att samarbeta med?

– Vi har dörren öppen för alla utom Moderaterna och Centerpartiet.

I en radiointervju nyligen förklarade sig Sverigedemokraterna villiga att samarbeta med er. Är det ömsesidigt?

– Vi har inte diskuterat den frågan i styrelsen än, svarar Göran Edman.