Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De visar guldkornen från webb-klippens djungel

Hundra minuter film laddas upp på YouTube varje minut. På lördag visas guldkornen på Bio Regina.

Gulliga katter och bebisar har vi nog alla sett på YouTube men hundra minuter film varje minut kan väl inte bara vara djur och bebisar? Självklart inte, men att hitta de dolda pärlorna bland hemsidans hundratusentals klipp är inte lätt. På lördag startar Your Cinema, ett filmevenemang som visar de lite mer dolda YouTube-klippen.

Ruben Heijloo har dragit i gång projektet och stöd från Kulturbryggan har gjort det till verklighet.

– Jag tycker verkligen att YouTube är en fin plattform för film men de har imageproblemet att de flesta tror att det bara är katter och hundar. Ibland måste man söka lite djupare för att hitta de bästa klippen. Jag och mina kollegor kommer hjälpa folk att hitta de där klippen.

Lördagens tema är "Speech(less)". Berömda politiska tal och andra mer eller mindre kända tal – både fantastiska och usla, kommer att visas.

Skribenten och mediestrategen Martin Machnow och retorikexperten Oskar Sergel kommer att bjuda på sina favoritklipp från YouTube kring temat tal. På yourcinema.se kan besökarna också skicka in egna tips klipp som är värda att se. Efter varje filmvisning kommer publiken kunna delta i diskussioner kring filmerna.

Fler teman som är planerade för Your Cinema-visningarna är digitala effekter, musiker som skapar musik med hemgjorda instrument, tv-program som är så dåliga att de blir bra och om människor som gör bra videor med webbkameran som till exempel YouTube-stjärnan PewDiePie.

Datum för fler visningar än den nu på lördag är ännu inte satta men det kommer bli fler eftermiddagar fyllda med klipp på vita duken.

– De här lördagarna kommer kunna ge både inspiration och en hel del skratt, avslutar Ruben.

• You Cinema på Bio Regina, lördag 16.00.