Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Alliansen: Engelska skolan blir ett lyft för Östersunds kommun

Annons

Vid tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen kommer ärendet om att ge teknisk förvaltning i uppdrag att iordningsställa gamla Palmcrantzskolan för extern hyresgäst.

Engelska skolan tar ny sats mot etablering i Östersund: "Vi kommer för att stanna" (1 april)

Det är ingen hemlighet att vi är positiva till detta beslut, det första i en rad av åtgärder för att satsa på skolorna i Östersunds kommun. 

För oss är det en självklarhet att söka brett samarbete med syfte att skapa så bra förutsättningar som möjligt för kommunen, elever, företag i kommunen och skolorganisation. 

DEBATT: Skamlig och oprofessionell hantering i hemlig process om skolorna i Östersund (5 april)

Internationella Engelska Skolan är Sveriges populäraste friskola. Deras verksamhet bygger på kunskap och ordning. Undervisningen bedrivs generellt på engelska och stora delar av deras lärarkår rekryteras från engelsktalande länder, vilket ger ett välkommet tillskott av nya lärare i kommunen.

Det skapar även möjligheter att locka hit internationell kompetens till befintliga och nya företag. Etableringen bidrar till en ökad attraktivitet av Östersund som kunskapsort med valmöjligheter.

Det kan även avlasta fler än enbart de närmaste skolorna, något som är nödvändigt i Östersunds kommun då vi i flera år till tvingas göra temporära lösningar. Vi anser därför att etableringen blir ett lyft för Östersunds kommun som helhet.

Underhållet av Östersunds grundskolor är eftersatt. Det har inte undgått någon. Vi arbetar just nu intensivt med prioriteringar av investeringar inför kommunfullmäktiges kommande beslut i frågan.

De senaste mandatperioderna har tyvärr grundskolan fått stå tillbaka i konkurrensen om investeringsmedel och det har stannat i strategiska utredningar. Nu kan vi äntligen presentera en bra investering och etablering som löser ut det hårda trycket i centrala staden.  

Att hitta en lösning för grundsärskolan står högst på prioriteringslistan och vi kommer självklart att lösa det behov som finns. 

För Alliansen i barn- och utbildningsnämnden: 

Joel Nordkvist (M)  ordförande

Serhat Uzun (L)  2:e vice ordförande

Stefan Strömmer (C) ledamot

Andrea Hedenborg (KD) ledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons