Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alliansens skolpolitik riskerar att nedmontera skolan i Östersunds kommun

Artikel 3 av 4
Skolprotester i Östersund
Visa alla artiklar

Tänk om varenda unge kunde känna sig trygg i klassrummet och förstå vad läraren säger?

Tänk om det fanns tillräckligt med resurser i skolan för att alla barn ska få undervisning som är anpassad så att de förstår?

Det är det som är skolans uppdrag; att kompensera för att olika elever förstår på olika sätt och att anpassa så att alla hänger med, på sitt sätt.

Trots att det är ett av skolans grunduppdrag är det det första som ryker när skolan ska spara. Alla de extra resurserna i klassrummet och på rasten försvinner, en efter en. Precis den situationen beskrivs i det öppna brev som rektorerna på 24 skolor i Östersunds kommun skickade in till ansvariga politiker i förra veckan.

Kommunalrådet om de 24 rektorernas missnöjesbrev: ”Fel väg att gå” (18 maj)

Det är ett rop på hjälp som vittnar om att det inte fungerar längre, arbetssituationen ute på skolorna är ohållbar, lärare som sjukskrivs får inga vikarier, elevassistenter sägs upp och elever får inte det stöd som de har rätt till.

Kvaliteten i undervisningen blir så klart lidande och värst drabbas de elever som redan har det tufft i skolan.

Är det så här vi bygger vår framtid i Östersunds kommun? Ska vi låta våra yngre generationer få en sämre start i livet, med allt vad det innebär? Svårare att klara vidareutbildning, sämre ställning på arbetsmarknaden och som följd av det en tuff ekonomisk verklighet och ökad ohälsa.

Miljöpartiet vill annorlunda. Vi vill skapa en trygg och stimulerande skola, där alla elever får det stöd som de har rätt till. För att varenda unge har rätt att känna sig trygg i klassrummet och förstå vad läraren säger.

Linda Andersson (MP) Östersund

Florian Stamm (MP) Östersund

Thomas Dahlberg (MP) Östersund

Elin Stenberg (MP) Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel