Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Andersson (S) och Wennerberg: Det har aldrig varit aktuellt att sluta sponsra ÖFK – men vi borde ha kommunicerat bättre

Efter de senaste dagarnas skriverier om kommunens sponsring av ÖFK vill vi klargöra några saker. Vi har insett att vi borde kommunicerat detta bättre - både med varandra och via media, och vi tar lärdom av detta. Vi har full förståelse för att en del blivit förvånade och upprörda över beslutet att avvakta med utbetalning av sponsringen till ÖFK.

Det är viktigt att förstå att kommunen har ett avtal tillsammans med ÖFK om sponsringen. Det avtalet styr vad som får och inte får göras. Det har dock aldrig varit fråga om att häva avtalet eller sluta sponsra ÖFK.

Det läge ÖFK är i nu påverkar naturligtvis oss som sponsor och det behöver vi prata med ÖFK om. Beslutet som meddelades i fredags togs just för att hinna prata med ÖFK om hur de ser på det som inträffat, och hur deras planering ser ut framåt. I dag, måndag, på förmiddagen, har vi därför träffat ÖFK, och det var ett bra möte.

Vi är de första att förstå och intyga vad ÖFK:s framgångar betyder för Östersund. Det har aldrig varit några tvivel kring den saken. Den situation ÖFK befinner sig i nu är dock extraordinär och måste hanteras därefter. Det finns en ömsesidig förståelse för att klubben naturligtvis påverkas av att deras ordförande utreds för ekobrott. Vi har därför enats med ÖFK om en fortsatt väg framåt.

Vi är överens med ÖFK om en plan framåt som innebär att kommunen betalar ut sin kostnad för sponsringen uppdelat under året för att löpande kunna följa händelseutvecklingen. Vi kommer också ta fram en gemensam värdegrund för relationen oss emellan. Denna ska utvärderas under året.

Med en önskan om all sportslig framgång för ÖFK.

Anders Wennerberg, kommundirektör

AnnSofie Andersson (S) kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel