Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Blågröna: Vi behöver personalbostäder – inte ett fastighetsbolag

Region Jämtland Härjedalen behöver tillgång till personalbostäder för att underlätta rekrytering av svårrekryterade kompetenser samt för läkarstuderande.

Landstingsbostäder i Jämtland AB är regionens helägda fastighetsbolag och dess syfte är att tillhandahålla personalbostäder för att främja rekrytering. Dessa bostäder ska vara en tillfällig bostad som gör det möjligt att komma till Östersund för att studera eller för att snabbt kunna tacka ja till ett jobb, inte att vara ett permanent boende.

För oss i de blågröna är det viktiga att säkra tillgången till personalbostäder, inte att äga ett fastighetsbolag som äger många fastigheter.

För att kunna klara av framtidens investeringar med det kraftigt ansträngda ekonomiska läget som regionen befinner sig i så behöver hela regionens innehav kontinuerligt ses över och utvärderas, inklusive Lanstingsbostäder AB. Regionen har inte råd att hålla med fler bostäder än vad som krävs för att täcka rekryteringsbehoven och för de studerande.

Vi ser stora behov av investeringar i sjukhuset, på medicinteknisk utrustning och våra hälsocentraler. Om det finns möjlighet att avyttra delar av Landstingsbostäder AB:s fastighetsbestånd för att kunna genomföra dessa investeringar så tycker vi det är en bra prioritering.

En förutsättning är att vi kan fortsätta säkra tillgången till personalbostäder, men det kan lösas på fler sätt än att vara ägare för ett stort fastighetsbolag.

Eva Hellstrand (C), Elise Ryder Wikén (M), Lars-Erik Olofsson (KD), Lennart Ledin (L), Karin Thomasson (MP), Tom Silverklo (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel