Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: C: Den politiska ledningen förmår inte styra Region JH

Ända sedan hösten 2015 när Socialdemokraterna och Moderaterna inledde sitt samarbete har tonläget varit högt. Johansson (S) och Siwertsson (M) skulle minsann vända den negativa utvecklingen och fort skulle det gå. Det är endast några månader sedan de båda deklarerade att det blir nollresultat 2018.

Nu ber man i stället om tålamod.

Sanningen är att ekonomin blivit sämre under åren med med deras styre! Ett samlat underskott på nära 1 miljard är nu facit.

Den politiska ledningen är för svag och förmår inte styra. De ser inte till att fattade beslut genomförs. De är inte goda arbetsgivare som skapar ett klimat där personal trivs och stannar. 

Regionens personal, både egen anställd och inhyrd, gör vad de kan för att verksamheten ska fungera. Det är den politiska ledningen med Johansson och Siwertsson i spetsen som inte klarar sitt arbete.

Det bevisas bland annat med det höga antalet vakanta tjänster, som i dag ersätts med inhyrd personal. Nu menar Johansson och Siwertsson att det är personalen som inte verkställer deras beslut. De borde i stället inse sitt eget ansvar som politiker. Den analys som Sveriges Kommuner och Landsting gjorde var också tydlig på det - bristerna i ledning och styrning är stora.

Rött styre ger rödare och rödare siffror. Så länge det är socialdemokrater som styr i Region Jämtland Härjedalen fortsätter moraset. Det krävs ett nytt ledarskap!

Elin Lemon (C) oppositionsråd

Eva Hellstrand (C) gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel