Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: C: Så jobbar vi för psykisk hälsa i Östersund

I Östersunds kommun uppger de allra flesta att de har en god eller mycket god psykisk hälsa. Samtidigt är psykisk ohälsa ett globalt problem som sänker livskvaliteten för många människor. Ett av Östersunds viktigaste kommunövergripande mål är att skapa förutsättningar så att vi medborgare, oavsett var vi befinner oss i livet, känner en hög livskvalitet med ett gott psykiskt välbefinnande.

Här är några av de områden där Centerpartiet i kommunen jobbar aktivt för att vi ska nå en förbättrad psykisk hälsa:

• Familjecentraler i anslutning till BVC, därför att vi anser att öppna förskolan är en viktig knytpunkt för nyblivna föräldrar.

• Daglig verksamhet. För att människor med funktionsnedsättning ska få en meningsfull sysselsättning och möjligheten till ett självständigt liv.

• Elevhälsan. Vi arbetar strategiskt och systematiskt mot kränkningar och mobbning där elevhälsan bidrar till en ökad psykisk hälsa.

• Fritidsgårdar. Det måste finnas naturliga trygga mötesplatser där vuxna kan finnas för ungdomarna som stöd och förebilder.

• Spontanidrottsplatser och grönområden som inspirerar till rörelse och ett aktivt liv.

• Kulturplatser där människor kan samlas för kreativt skapande och utbyte av nya idéer.

• Arbetsmarknad. Att känna sig behövd och klara sin egen försörjning genom sysselsättning är en viktig pusselbit i medborgarens psykiska hälsa. Vi vill göra det lättare för människor att komma in på arbetsmarknaden. Det gör vi genom att minska behovet av försörjningsstöd samt satsa på kommunal vuxenutbildning, språkstöd, etableringsjobb och arbetsmarknadskunskap i skolan.

• Tillgängliga mötesplatser för äldre dit människor gärna återkommer för social samvaro, aktiviteter, en god lunch eller fika.

Centerpartiet vill skapa förutsättningar för en hög livskvalitet och ett gott psykiskt välbefinnande i kommunen Östersund!

Marianne Norin (C) ledamot i vård- och omsorgsnämnden

Magnus Rönnerfjäll (C) ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden

Stefan Strömmer (C) ledamot i barn- och utbildningsnämnden

Sol Vikström (C) ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel