Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: C svarar S: Det är människorna som utvecklar Brunflo – inte vägarna!

En statligt finansierad förbifart åstadkommer i sig ingen förändring av Brunflo till det bättre, det framstår tydligt för den som läser den studie av Brunflo som kommunen gjort. Det är människorna i Brunflo som driver utvecklingen.

Kommunalrådet Anders Edvinsson (S) hoppas i en debattartikel att det ska bli slut på den låga debatten om förbifarten i Brunflo när nu regeringen, som leds av hans eget parti, inte vill ge några pengar till projektet. Uppenbarligen känner han sig drabbad och det är tråkigt.

DEBATT: Ingen förbifart - slut på den låga debatten? (9 juni)

Samtidigt ger han i samma debattartikel en känga till företagare i Brunflo som inte delat hans uppfattning om förbifarten, och hävdar att bristen på en förbifart är en stor anledning till att det inte byggs bostäder här i länets näst största tätort.

Låt oss klarlägga några fakta. Under den snart avslutade mandatperioden har det kommunala bostadsbolaget inte byggt en enda bostad i Brunflo. När Östersundshem ville bygga lägenheter intill skolan, röstade Edvinssons parti och majoritetskamrater i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden nej till tomtförslaget medan Centerpartiet och övriga Alliansen sa ja.

Under den gångna mandatperioden har vi i Centerpartiet i omgångar, ensamma eller tillsammans med Alliansen, föreslagit satsningar på Brunflo. Senast en särskild tätortssatsning på Brunflo centrum för att öka attraktiviteten för handel och företag. Edvinsson har tvingats rösta nej av den majoritet han tillhör.

Vi vill inte ifrågasätta Anders Edvinssons uppsåt. Han vill med säkerhet Brunflo väl, precis som vi. Men den socialdemokratiska verktygslådan är uppenbarligen för begränsad, och fokuset på staden Östersund för stort för att ambitionerna ska få genomslag i dagens majoritet.

Brunflo behöver fler bostäder och lokala arbetstillfällen för att människorna ska bli fler. Det vill säga – Brunflo behöver inte minst företagare, också dem som Edvinsson hackat på. Brunflo behöver bra kommunikationer till stan och en trafiksäkring av den genomfart som nu blir kvar under överskådlig tid.  Brunflo behöver tillgängliga kommunala fritidsanläggningar som inte rustas ned och ett badhus som är öppet alla dagar i veckan. Brunflo behöver ett levande centrum med fritt wifi. Och Brunflo behöver en säker cykelväg mellan Grytan och Brunflo centrum.

Brunflo behöver kort sagt en samlad plan för inflyttning och utveckling med eller utan förbifart. Det kommer vi i Centerpartiet att fortsätta slåss för under kommande mandatperiod – förhoppningsvis efter ett maktskifte till ett styre som vill se hela kommunen få del av Östersunds tillväxt.

Bosse Svensson, 1:a på Centerpartiets kommunlista, Brunflo

Kerstin Arnemo, 2:a på Centerpartiets kommunlista, Brunflo

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel