Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: C svarar S: Valet står mellan en trygg välfärd eller socialdemokratiska experiment

Svar på: S: Valet står mellan trygg välfärd eller osäkert privatiseringsexperiment (23 januari)

Förra årets underskott i Region Jämtland Härjedalen på -233 miljoner, det motsvarar i dag en skuld på cirka 40 000 kronor per hushåll. Det finns inget likhetstecken mellan dålig ekonomi och trygghet, det vet vi väl alla.

Centerpartiet jobbar för en positiv utveckling när det gäller både vården och ekonomin. Med en åldrande befolkning ökar behoven och vi behöver ställa allt högre krav på att få ut mer vård för varje skattekrona. Att fler fristående utförare får vara med och leverera vård och omsorg, är direkt avgörande för att klara detta.

Det går inte att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Det är vad vi inom Centerpartiet kallar för ett socialdemokratiskt experiment.

Vi måste få till en förändring i regionens ledarskap. Centerpartiet vill ge medborgarna i regionen en trygg och ansvarsfull vård med fokus på god ekonomisk hushållning och samhällets förändringar.

Höstens val kommer att stå mellan en trygg välfärd eller socialdemokratiska experiment.

Cristine Persson (C), vice ordförande vårdvalsnämnden

Thomas Andersson (C), vice ordförande personalutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel