Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: C: Vi vill ha ett öppet, klimatsmart och ryggradsstarkt Europa

Annons

Den 26 maj väntar ett viktigt val för hela Europa. När Centerpartiet i Jämtland Härjedalen samlas gör vi det med en övertygelse att ett starkare Centerparti i Europa är avgörande för att EU ska öka sina klimatambitioner, stå emot de auktoritära krafterna i Ungern och Polen och se till att skogen fortsatt är en svensk angelägenhet.

Det som händer i EU är viktigt för Jämtland. EU är viktigt för att vi tillsammans ska kunna förbättra vårt klimat och skapa trygga och demokratiska samhällen. EU är avgörande för att vi ska kunna tillvarata länets intressen i en alltmer globaliserad värld. Där ökad handel och öppenhet fortsätter att vara ledstjärnor som skapar en välmående region.

Centerpartiet har under den gångna mandatperioden i Europaparlamentet lyckats leverera på ett flertal områden:

Vi har varit drivande bakom förslaget om ett mer välfungerande system med utsläppshandel.

Vi har lyckats få till skärpningar i användning av antibiotika till friska djur, för att motverka spridningen av antibiotikaresistens och förbättra djurvälfärden.

Vi har garanterat en ökning av andelen förnybar energi i Europa och fått EU att fortsätta se skogen som en resurs i övergången till det förnybara samhället.

Vi har stått upp för det liberala Europa och tagit strid mot länder som Polen och Ungern, som fortsätter gå i en mer auktoritär riktning.

Vi har motarbetat krafter som vill begränsa både kvinnors och hbtq-personers frihet.

Vi är stolta över det som vi har lyckats åstadkomma. Inför nästa mandatperiod söker vi därför förtroendet att fortsätta arbetet för ett öppet, klimatsmart och ryggradsstarkt Europa.

För att lyckas med det behövs Centerpartiet i EU. Och vi behöver bli fler ledamöter. Vi kommer att stärka de liberala idéerna i Europa för vi vet att ett öppet och tolerant Europa med ökad handel och samarbete är det som behövs för att möta även Sveriges utmaningar.

Centerpartiets frihetliga mod och värderingar är en tydlig motkraft att räkna med när de auktoritära och främlingsfientliga krafterna växer fram både på hemmaplan och runt om i Europa. Vi vill se ett öppet, klimatsmart och ryggradsstarkt Europa.

Fredrick Federley (C) toppkandidat i EU-valet

Thomas Andersson (C) Jämtlands kandidat i EU-valet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons