Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Edling svarar Flatmo (C): Du hade kunnat få svar på alla dina frågor om skidtunneln om du synts till

Bräckes oppositionsråd, Theresa Flatmo (C), skriver ett inlägg om skidtunneln. Flatmo ifrågasätter styrelsens, särskilt ordförandens och vd:s, kompetens och styrelsens hantering av projektets ekonomi.

DEBATT: Flatmo (C): Vad är det egentligen som pågår i skidtunneln? (16 mars)

I egenskap av ordförande för styrelsen sedan december 2017 vill jag göra följande kommentar. Theresa Flatmo är oppositionsråd och ska i den egenskapen företräda alla partier i oppositionen. För detta arbete innehar hon en halvtidstjänst. Om Theresa Flatmo hade behagat utnyttja de möjligheter detta ger hade hon kunnat vara väl informerad om allt det hon frågar om.

Om man emellertid i sin oppositionsrådsroll inte syns till i kommunhuset, inte deltar i möten man blivit kallad till och överhuvudtaget inte vill lyssna till någonting utom en sluten skara ja-sägare, är det inte konstigt att du Theresa Flatmo inte vet någonting, samt att Centern i Bräcke spruckit.

Till yttermera visso är det så, att du genom att vara ledamot i kommunstyrelsen har ansvarat för projektet betydligt längre än undertecknad. Du har emellertid skapat en politisk situation där det i kommunfullmäktige är Centern mot alla, eller alla mot Centern, hur man nu vill se det.

Det spelar knappast någon roll vad jag säger till dig, du kommer inte att lyssna, eller om du lyssnar, välja att plocka upp någon enskildhet som du kan vända till det negativa. Din Center ägnar sig huvudsakligen åt att idiotförklara kommunens tjänstemän samt alla icke restcenterpolitiker.

Det skulle vara väldigt bra om politiken i Bräcke i sin helhet slöt upp bakom sin personal och ett projekt som har som syfte att göra någonting för Bräcke kommun mer än att avveckla och lägga ner.

Det är roligt att möta folk ute i bygderna, som tänker göra kringaktiviteter runt tunneln. Det är en helt annan anda än den som du representerar.

Mina frågor till dig är; vem tror du vill samarbeta med Bräckecentern efter valet? Varför förde ni inte fram ett annat namn som ordförande för skidtunnelstyrelsen, handlingskraftig med din terminologi, när ni hade möjlighet i stället för att hålla med?

Peter Edling, skidtunnelordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel