Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Falkarna: Förtroendet för ÖFK:s styrelse är förbrukat – nu får det vara nog!

Annons

Vi i Falkarnas styrelse känner att förtroendet för ÖFK:s föreningsstyrelse är förbrukat, egentligen sedan länge, men nu får det vara nog!

Vi supportrar älskar laget, stöttar laget i vått och torrt. Vi gläds och våndas tillsammans med laget. I år har det varit extremt mycket vånda och oro men vi supportrar har inte gett upp! Vi har stöttat laget, skänkt pengar till klubben - allt i tron att det som förmedlas från ledningen är sant och då finns ju ingenting att oroa sig för. Eller??

Under året har det varit många kritiska händelser där vi tvivlat på att informationen som kommit från ledningen varit helt sanningsenlig. Några exempel:

Extra årsmötet - (när ordförande skulle väljas) där man ändrade tolkningen av stadgarna ett par timmar innan mötet vilket helt ändrade förutsättningarna för vilka som var röstberättigade.

Ghoddosaffären - I dagarna kom ny information om domen. Vi fick vetskap om detta via lokaltidningen och genom att läsa domen som finns publicerad på Fifa:s hemsida. ÖFK:s styrelse måste ha vetat om vad som står i domen sedan 29 augusti, men har valt att inte berätta något för medlemmarna i föreningen. Varför fick inte ÖFKs medlemmar mer detaljerad information vid medlemsmötet som hölls i september?

I somras ställde ÖP frågan till ledningen om det fanns ekonomiska problem varpå man då svarade att det inte fanns större ekonomiska problem i ÖFK än i någon annan förening eller klubb. Någon konkurs behövde man heller inte vara orolig för.

Kort tid senare presenterades halsdukskampanjen. Sedan kom informationen att man behövde få in 10-15 miljoner annars riskerade man konkurs. Resten vet ni. Att det kunde gå så långt på några månader när det redan i slutet av 2018 och tidigt 2019 lyftes flera varningsflaggor om att budgeten aldrig kommer hålla 2019. Hur kunde det gå så långt innan information gick ut? Vi lånade pengar av tidigare ordförande utan att berätta för medlemmarna. Öppenhet och transparens?

Under hela den här tiden har vi i Falkarnas styrelse försökt föra dialog med ÖFK:s föreningsstyrelse. Dels för att poängtera avsaknaden av information gentemot medlemmarna, dels för att vi kände en oro då fler och fler uttryckte sin skepsis mot klubben i sociala medier på grund av att man saknade den transparens som utlovats och som dessutom står som klubbens värdegrund.

Helt ärligt ska medges att dessa samtal inte alltid togs emot med öppna armar. Man slingrade sig med den ena ursäkten efter den andra och i efterhand fick vi alltid reda på att det som förmedlats till oss inte stämde trots att man bedyrat motsatsen.

Den 7 oktober ställdes den raka frågan om styrelsen nu menar att vi kan vara lugna, att det inte blir någon konkurs. Den frågan besvarades aldrig.

Vi upplever att allt för mycket har undanhållits och mörkats när man samtidigt gått ut till allmänheten och bett om ekonomiska bidrag för att rädda klubben. Hade det inte varit mer trovärdigt att lägga korten på bordet i ett tidigare skede? Vara ärlig, ta smällen men samtidigt vinna medlemmarnas förtroende? Som det är nu är vi nog inte ensamma om att känna att förtroendet är förbrukat och att man starkt tvivlar på ledningens kompetens och vilja till fullständig transparens.

Vi har under året försökt föra dialog direkt med ledningen i stället för att kritisera på sociala medier. Vi har velat sköta våra ärenden på ett snyggt sätt samtidigt som vi värnar om klubbens bästa. Vi har förväntat oss ärlighet.

Men nu kan vi inte hålla dem om ryggen längre. Supportrarna är klubben och just nu känns det som att man sviker oss när man i vart och vartannat uttalande nämner öppenhet och transparens samtidigt som det i stort sett dagligen droppas nyheter som bekräftar motsatsen!

Vi kommer fortsätta stå upp för laget och vår klubb, men ledningen har nu förbrukat vårt förtroende och vi önskar att styrelsen ärligt och öppet kan bemöta vår kritik.

Falkarnas styrelse

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel