Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Flatmo (C) svarar M om samarbete: Det vore klädsamt om ni höll er till sanningen

Annons

Det stämmer att Moderaterna och Centerpartiet inte haft något samarbete de senaste fyra åren.

DEBATT: Moderaterna: Därför väljer vi att samarbeta med S och V i Bräcke och inte C (30 oktober)

Det hela började med att M, med sina fyra mandat utmanade C:s elva mandat om oppositionsrådsposten 2014, där S lade sig i omröstningen och C vann med en röst.

Därefter gjorde Johan Loock (M) klart för mig att de ville gå i en ”egen” opposition, vilket vi givetvis accepterade. Att ett samarbete inte funnits den senaste mandatperioden beslutade M om av egen kraft.

Det vore klädsamt att hålla sig till sanningen.

Att jag som oppositionsråd skulle sprida ut rykten, förolämpningar och känsliga uppgifter i media, framförallt på Facebook, att jag dessutom uteblir från möten och så vidare, är inget annat än påhopp så det lämnar jag därhän.

Bräcke kommun står inför en rad utmaningar de kommande åren, hur det nya styret ska axla det ansvaret är ytterst oklart. Det som har framkommit hittills är att öppna upp för privata utförare i vården, anta utmaningsrätten, ”rensa” upp i vården och satsa på skidtunneln.

Sedan kan vi säkert förvänta oss några löften från V också.

Centerpartiet är berett att ta ansvar för Bräcke kommun och dess utveckling. Det har vi visat de senaste fyra åren genom att vara en konstruktiv opposition.

Beviset på vårt hårda arbete fick vi i valet när väljarna gav oss 36 procent av rösterna i Bräcke kommun och vi blev det största partiet. Valresultatet tycks ha gått Moderaterna förbi.

Dessa röster kommer vi förvalta väl och fortsätta vara en konstruktiv opposition.

Vi kan också se att om utvecklingen fortsätter som den har varit de senaste två valen, kan C räkna med ytterligare 10 procent av rösterna nästa val.

Vi önskar det nya styret lycka till och skickar med det goda rådet: Kliv upp ur sandlådan, torka tårarna och lägg energin på rätt saker. Det förtjänar våra kommunmedborgare.

Theresa Flatmo (C) oppositionsråd

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons