Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Här är frågorna som ÖFK:s medlemmar kräver svar på vid det extra årsmötet

Hela Fotbollssverige talar om domen mot Daniel Kindberg, ÖFK:s ekonomi och det nya avslöjandet i Ghoddosaffären.

Men när klubben har extra årsmöte på måndag är det bara två frågor på dagordningen; en nödvändig valberedning och stadgar som väl i princip är RF:s normalstadgar. Rena bagateller i förhållande till ovanstående snackisar.

Från klubben har förklarats att mer snack blir det inte.

Men vi medlemmar med goda kontakter hos sponsorer och andra supportrar har därför andra krav. Nämligen att klubben vid sidan om dagordningen nu när medlemmar samlats lämnar information med möjlighet till frågor.

Vi vill att man, till skillnad från medlemsmötet i september, har insatt personal eller ledamöter som på plats kan svara på våra frågor och andra som kan uppstå.

Det räcker inte att klubbens informatör i en intervju på föreningens hemsida ställer frågor med förväntade svar från vd.

• Hur är klubbens ekonomi? Är de 8,4 miljoner som syns på klubbens hemsida inne på föreningens konton. Är det aktier, lån, förskottssponsring, extra sponsring eller gåvor?

• Hur realistiskt är det att ytterligare 8–10 miljoner ska komma in? Vi känner inte till ett enda lyckat exempel inom idrottsrörelsen, trots många försök, där man lyckats sälja aktier till folket.

• Hur ser nästa års budget ut?

• Vilka personalinskränkningar planeras och varför har inte mer hänt på det området?

• Varför redovisas inte den dyra advokatrapport som uttalade sig om legitimiteten för vårens extra årsmöte med ordförandeval?

• Varför har uppgifterna som framkommer i Fifa:s dom, om klubbens ultimatum till Saman Ghoddos, hemlighållits? Vid informationsmötet fick vi en helt annan förklaring trots att ni redan då visste vad Fifa hade grundat sina domskäl på.

• Hur kan Daniel Kindberg fortfarande ha den halvofficiella roll han har vid resor, dagliga morgonmöten med klubbens ledare, spelarträffar och kontraktsskrivande?

• Och vi vill veta; var tog pengarna vägen, egentligen?

Vi hoppas att ÖFK på detta sätt lever upp till värdegrundens syn på transparens, och att den nya styrelse som behövs efter ordinarie årsmöte tillsätter en granskningskommission som rätar ut en rad frågetecken i föreningens historia. En absolut nödvändighet om klubben vill försöka återvinna förtroendet i Idrottssverige och bland sina medlemmar.

Östersunds FK har, i det läge man befinner sig, inte råd att säga nej till våra självklara krav. För då, befarar vi, är ni utom all räddning!

Pelle Bergstrand

Joakim Castberg

Thord Eric Nilsson

Bengt Olsson

Magnus Sidén

Agne Svärd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel