Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jämtlands Väl: Socialdemokraterna i Bräcke har svikit många vallöften

En del av det kommunalrådet Sven-Åke Draxten och Socialdemokraterna lovade Bräcke kommuns invånare inför valet 2014, glömdes bort fort.

Bland annat har nedskärningar inom vård och skola skett, där Pilgrimstad skola är ett av de största sveken. Till och med en förtroendevald från socialdemokraterna klev av sina politiska uppdrag.

Det första exemplet är när Draxten uttalade sig i ÖP innan det förra valet och sa, att de inte skulle behöva skära i kärnverksamheterna, utan de skulle jobba effektivare och billigare. "Men det beror också på hur det svenska valet går, blir det inte något regimskifte i Sverige så kommer vi att få det tufft. Och då kan vi inte utesluta kännbara neddragningar, inom vård, omsorg och skola.”

Det blev regimskifte i Sverige, i Bräcke klarade sig S på håret. Men det skärs fortfarande i kärnverksamheterna, fast vi har socialdemokratiskt styre i Sverige. Hur kommer det sig?

Och inte nog med det, inför alla i ÖP-tv:s valdebatt lovade han senare att "Pilgrimstad skola skulle vara kvar i någon form.” Men vad hände med det? S fick med sig en bred majoritet för att föreslå kommunfullmäktige att 13 april "besluta om en stängning av Pilgrimstad skola redan i sommar.”

"Enligt kommunfullmäktiges beslut framkom, att det skulle enligt S vara det allra bästa både för skolbarnen och skolpersonalen att Pilgrimstad skola, precis som skolan i Fjällsta, läggs ned i sommar, och att alla barn inom Gällö skolområde går i Gällö skola från och med höstterminsstarten.”

Ett annat av Sven-Åke Draxtens vallöften gav hav i LT 6 mars 2014: ”För att locka folk till Bräcke kommun framåt gäller det att ha bra arbetsmiljö och bra arbetsförhållanden. Efter sommaren ska heltider erbjudas alla som arbetar inom vård och omsorg.” Hur har det gått med det? Hur många har blivit erbjuden heltid?

Vi i Jämtlands Väl Bräcke tänker genomföra det vi lovar, tomma ord får Draxten och hans parti stå för.

Draxten sa i debatten om vad Bräcke kommun gör för oss utanför tätorterna: "Det har Christer Olsson (JvB) fått om bakfoten, liksom att det skulle finnas en kommunal agenda för att bara satsa på E14-området."

Då undrar man vad som menas med det här? "Kf § 31 Framtida skol- och förskoleorganisationen längs E14, genomförandeplan, Utifrån kommunfullmäktiges beslut, Kf § 126/2015, gällande skol- och förskoleorganisationen längs E14 ska kommunstyrelsen genomföra förändringarna så snart det är möjligt utan att äventyra elevernas utbildning och sociala situation."

Antingen har vårt kommunalråd Draxten dåligt minne, eller så döljer han sanningen. Vi i Jämtlands Väl Bräcke har inga planer på att centralisera skolorna efter E14. Vi vill ha en levande, brukad lands- och skogsbygd i hela Bräcke kommun.

Jämtlands Väl Bräcke

Christer Olsson, Karolina Käthner-Lindsjö, Roger Larsson, Nisse Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel